Un post de televiziune din Neamt, amendat cu 200.000 de lei pentru o inregistrare explicita cu un deputat PSD

Ultima actualizare: 13-04-2014 06:54
CNA

CNA a decis, joi, sa amendeze televiziunea Est TV din Piatra-Neamt cu 200.000 de lei pentru difuzarea unei inregistrari video care il prezenta pe deputatul si presedintele PSD Neamt Ionel Arsene in timp ce intretinea relatii sexuale.

Televiziunea Est TV a difuzat in timpul emisiunii informative "Breaking news" - transmisa pe 3 aprilie de la ora 21.00 - o inregistrare video in care era prezentat Ionel Arsene in timp ce intretinea relatii sexuale, partile intime fiind blurate. De asemenea, chipul femeii cu care Arsene intretinea relatii sexuale a fost blurat.

Materialul video a fost difuzat cu titlul "Modelul politicianului roman - relatii intime cu minore".

La propunerea Laurei Georgescu, presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Consiliului a aplicat televiziunii Est TV o amenda de 200.000 de lei. Sanctiunea a fost aplicata cu sapte voturi "pentru" (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu si Cristina Trepcea), in timp ce "impotriva" au votat Christian Mititelu, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea.

"Este vorba de un politician proeminent despre care se spune ca are relatii cu minore. Este demonstrat ca este vorba de o minora? Daca este intr-adevar un politician care are relatii sexuale cu o minora, asta e o chestiune de interes major", a spus membrul CNA Christian Mititelu.

In schimb, membrul CNA Cristina Trepcea a spus ca daca era o stire, ea putea fi difuzata, insa cu respectarea legislatiei audiovizualului. "Felul in care este ilustrata aceasta stire trebuie sa respecte legea. Felul in care au ilustrat aceasta stire este impotriva legii. Nu se justifica sa dai asemenea imagini la televizor", a spus Cristina Trepcea.

Sanctiunea a fost aplicata in baza articolului 39, alineatul 2 din Legea audiovizualului, potrivit caruia "Difuzarea in serviciile de televiziune si de radiodifuziune a programelor care pot afecta dezvoltarea fizica, mentala sau morala a minorilor se poate face numai daca, prin alegerea intervalului orar de difuzare, prin codare sau ca efect al altor sisteme de acces conditionat, se asigura faptul ca minorii din zona de transmisie, in situatii normale, nu pot auzi sau vedea emisiunile respective", a articolului 18, litera b din Codul de reglementare a continutului audiovizual, potrivit caruia "Nu pot fi difuzate in intervalul orar 6.00 - 23.00 productii care prezinta: b) scene de sex, limbaj sau comportament obscen", si a articolului 19, alineatul 2 din Cod - "Responsabilitatea clasificarii programelor revine radiodifuzorilor si furnizorilor de servicii media la cerere, in conformitate cu urmatoarele criterii: e) numarul si natura scenelor de nuditate, reprezentarea actului sexual; g) tipologia eroilor, scopul actiunii acestora, gradul de recurgere la violenta".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO