Tim Robbins a ajuns in Bucuresti si va pune in scena "Visul unei nopti de vara". Cum i-a influentat cariera Andrei Serban

Ultima actualizare: 24-06-2016 06:41

Dupa ce a impresionat publicul la Festivalul de Teatru din Sibiu, actorul si regizorul Tim Robbins a ajuns marti la Bucuresti.

 Va monta la Teatrul de Comedie inca 3 reprezentatii ale piesei "Visul unei nopti de vara". Castigator al premiului Oscar si cunoscut mai ales pentru rolul sau din "Inchisoarea ingerilor", Tim Robbins marturiseste ca teatrul este de fapt iubirea constanta a vietii sale. Iar pentru asta i-a multumit regizorului roman Andrei Serban, despre care spune ca i-a marcat adolescenta.

Tim Robbins si-a adus aminte de inceputuri. Pe cand era copil, tatal sau il ducea in parc, unde putea intra gratuit la Festivalul Shakespeare. Acolo, o piesa regizata de un roman avea sa ii provoace o revelatie.

Tim Robbins, actor si regizor: Una dintre acele productii pe care le-am vazut cand eram adolescent a fost piesa regizata de Andrei Serban, "Agamemnon". A fost unul dintre acele momente din viata cand spui: Uau! Nu stiu cum a facut asta, dar vreau sa fac si eu acelasi lucru!"
Reporter: Azi e chiar ziua lui Andrei Serban
Tim Robbins: Serios?? uau, la multi ani!"

Tim Robbins si-a dorit sa devina regizor de teatru, dar viata i-a oferit ocazia de a juca in filme, iar cinematografia l-a facut celebru.

Cel mai cunoscut rol al sau este in filmul "Inchisoarea ingerilor", dar a castigat Oscarul pentru rolul secundar din Mystic River. Ca regizor de film, a fost nominalizat la Oscar pentru "Dead man walking".

Acum, face inconjurul lumii cu "Visul unei nopti de vara", o productie care a pornit de la un buget de doar 500 de dolari. Piesa, spune el, ne aduce aminte sa fim oameni.

Tim Robbins, regizor si actor: "Este singura piesa pe care o stiu, care se termina cu o binecuvantare. Fie ca fiecare copil care va fi conceput in noaptea asta, dupa aceasta piesa, sa se nasca pur. Am vazut cupluri care plecau de la teatru, erau... "hai, acasa!" hahaha

Prin teatru vrea sa schimbe lumea, iar de 35 de ani conduce The Actor's Gang, o companie din care fac parte actori de diverse origini.

Alaturi de acestia, merge in 8 inchisori din California si le ofera detinutilor sansa sa joace teatru. Conform unui studiu, prin acest proiect a reusit sa reduca semnificativ rata celor care comit infractiuni dupa eliberare.

Pentru ca si lui i-a placut in Romania, dar mai ales datorita deschiderii pe care a aratat-o, regizorul ar putea reveni in tara noastra.

George Mihaita, directorul teatrului de comedie: Il vom invita la noi sa regizeze
Reporter: Cu actori romani?
George Mihaita: Da

"Visul unei nopti de vara" se va juca la toate cele trei reprezentantii cu casa inchisa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO