Tara care a interzis complet filmele indiene. "Am decis suspendarea pana cand situatia revine la normal"

01-10-2016 14:38


actori indieni

Un conflict diplomatic cu India a dus la instituirea unui embargou asupra filmelor produse in aceasta tara.

 

Pakistanul, in plina escaladare a tensiunilor cu India in legatura regiunea Kashmir, disputata intre cele doua tari, a interzis difuzarea de filme indiene pe teritoriul pakistanez, relateaza sambata AFP.

Decizia Federatiei ce reprezinta cinematografele si distribuitorii de film din Pakistan survine ca raspuns la un demers al Asociatiei producatorilor indieni de film (IMPRA) de a le interzice actorilor si tehnicienilor pakistanezi sa lucreze in India.

Joi, India a afirmat ca a intreprins lovituri aeriene, calificate drept ''chirurgicale'', de-a lungul frontierei sale de facto cu Pakistanul in Kashmir, determinand Islamabadul sa denunte ceea ce el a numit ''o agresiune'' ce a costat viata a cel putin doi militari ai sai.

Intre India si Pakistan au avut loc schimburi de tiruri de arma in cursul noptii de vineri spre sambata, de o parte si de cealalta a liniei de demarcatie in Kashmir.

''Este foarte regretabil ca o organizatie de vanzari de filme, IMPRA, a luat o decizie care le interzice vedetelor si tehnicienilor pakistanezi sa lucreze in India'', a indicat federatia pakistaneza intr-un comunicat.

Ca urmare a acestei decizii, ''principalii actionari ai industriei cinematografice pakistaneze au decis suspendarea difuzarii tuturor filmelor indiene pana cand situatia va reveni la normal'', se precizeaza in comunicat.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO