Super-concert Peter Gabriel, joi seara, la Bucuresti. Pretentiile fondatorului Genesis inainte de spectacol

08-05-2014 19:23


Peter Gabriel, membru fondator al legendarei trupe Genesis a ajuns, joi, pentru prima data in Romania.

Mii de romani vor urmari un show incarcat de efecte speciale si animatii si vor canta impreuna cu artistul piesele care l-au consacrat. Pana la intalnirea cu fanii, Peter Gabriel a cerut in cabina lumanari parfumate si sedinte lungi de masaj.

Peter Gabriel a aterizat la Bucuresti cu o cursa privata. cu cateva ore inainte de concert si nu va avea timp sa viziteze Capitala.

Artistul britanic a venit singur, de la Londra, si nu s-a cazat nicaieri. A mers direct la Romexpo, acolo unde isi va sustine show-ul de doua ore.

Dar pana la concert se va relaxa intr-o cabina somptuoasa, ce pare mai degraba o camera de hotel. A cerut bere, apa si fructe, dar si multe sedinte relaxante de masaj. Pentru ca, spune el, un masaj reusit face artistul fericit.

Concertul face parte din turneul "Back to Front", in care sunt readuse in prim plan hituri de pe cel mai cunoscut album al sau, "So", lansat in urma cu 27 de ani. Dintre acestea, nu vor lipsi "Big Time", "In your eyes" sau "Sledgehammer".

Organizatorii promit ca acesta va fi cel mai spectaculos show indoor organizat vreodata in Romania.

"Pe scena sunt patru macarale cu lumini, care se vor transforma in personaje. El este un mare inventator in ceea ce priveste arta spectacolului, nu numai muzica", a spus Laura Coroianu, organizator.

In urma cu doua zile, Peter Gabriel i-a facut fericiti pe fanii din Budapesta, cu o reprezentatie memorabila.

Peter Gabriel este membru fondator al trupei Genesis si s-a remarcat initial prin aparitii nonconformiste. Dupa opt ani a parasit formatia si a fost inlocuit cu Phill Collins.

S-a lansat in cariera solo si a dat lovitura cu piesa "Sledgehammer" in 1986. Videoclipul hitului a fost o revelatie la acea vreme si a devenit cel mai difuzat clip la MTV. Tot acest material i-a adus si 9 MTV Video Music Awards, record detinut pana in prezent.

Pentru contributia sa in muzica rock, Peter Gabriel a fost inclus acum trei saptamani in Rock&Roll Hall of Fame, la New York. Acolo a cantat alaturi de solistul trupei Coldplay, Chris Martin.

Chiar daca este pentru prima data in Romania, Peter Gabriel nu va zabovi la noi. Dupa concert, el pleaca direct la Kiev.

VIDEO PROTVPLUS.RO