Spectacolul de la festivalul George Enescu unde s-au vandut peste 20.000 de bilete in numai doua ore

Ultima actualizare: 08-09-2013 00:32

Bucurestiul se mandreste cu cel mai mare festival de muzica, din toata Europa de Est.

Intr-o tara, in care manelele inca rasuna la orice colt de strada, s-au vandut 100 de mii de bilete pentru ''Festivalul George Enescu'', mai multe ca la orice alt eveniment cultural.

La Sala Palatului spectatorii norocosi asculta chiar in aceste momente Orchestra din Paris, dirijata de unul dintre cei mai mari muzicieni ai lumii.

In doar doua ore, s-au vandut peste 20.000 de bilete, mai multe decat la meciul de fotbal Romania - Ungaria in doua zile. Autoritatile au alocat 35 de milioane de lei pentru intreg evenimentul.

Sunt doar cateva cifre care arata amploarea festivalului de care... ar trebui sa fim mandri! - spun cei mai mari muzicieni ai lumii, dar si turistii straini veniti la Bucuresti.

"Am fost acum 6 ani la festival, este ceva extraordinar. Romania trebuia sa se mandreasca cu acest festival", spune un turist britanic.

"Nu cred ca realizam cat de mult muzica este parte din existenta noastra de zi cu zi. De exemplu, nu vorbesti copilului tau ca sa adoarma, ci ii canti."

, spune Paavo Jarvi, dirijor al Orchestrei din Paris.

 

O spune unul dintre cei mai mari dirijori ai momentului. Castigator al premiului Grammy, Paavo Jarvi dirijeaza de 3 ani Orchestra din Paris. Fiu de dirijor, Jarvi si-a dorit din copilarie sa fie ca tatal sau. Pana sa atinga gloria estonianul a fost... tobosar intr-o trupa rock.

"Diferenta dintre un dirijor si un antrenor de fotbal este foarte simpla: antrenorul de fotbal face exact ce fac eu, dar el nu merge pe teren si joaca. Eu merg pe teren si joc."

Asa va juca si pe scena Salii Palatului. Pentru ca a crescut ascultand muzica lui Enescu va interpreta maine seara, alaturi de Orchestra din Paris, prima simfonie a lui Enescu...o capodopera de o sensibilitate aparte.

Orchestra din Paris a venit la Bucuresti cu 116 muzicieni de clasa mondiala.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO