Roxana Ciuhulescu da volanul masinii pe mana unui avion supersonic. "Visez acest moment de 12 ani"

Ultima actualizare: 10-10-2012 01:07

Dorinta i se va indeplini. Singurele emotii le-a avut nu la testele medicale, pe care le-a trecut cu succes, ci cand s-a asezat in cabina MIG-ului 21 Lancer. Scaunul a fost reglat, incat sa se potriveasca inaltimii sale.

La aceste momente, Roxana Ciuhulescu viseaza din 2001. Si-a propus atunci sa urmeze cursuri de aviatie militara, dar n-a reusit. Dorinta i se va implini martea viitoare. Alaturi de un pilot profesionist, va zbura la bordul unui MIG. Inainte, insa, medicii au vrut sa se asigure ca prezentatoarea emisiunii Pro Motor este apta pentru o asemenea aventura. Chiar daca face sport zilnic, Roxana spune ca testele nu i s-au parut deloc usoare.

Dupa proba in giroscaun, a fost invitata si intr-o camera presurizata. Medicii au vrut sa fie siguri ca organismul Roxanei va rezista presiunii din cabina MIG-ului.

La sfarsit, Roxana Ciuhulescu a primit acordul medicilor. Singura ingrijorare era ca nu cumva sa fie prea inalta pentru cabina migului, ea avand 1 metru si 92 de centimetri.

Insotita de un pilot profesionist, Roxana va zbura aproximativ 30 de minute, cu 600 de km/h, iar daca vremea va tine cu ea, organizatorii i-au promis ca vor incerca si figuri acrobatice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO