MASTERCHEF, sezonul 4. Juriul e impresionat de o prajitura cu bulion, dar si de povestea bucatarului: “V-am subestimat”
Cea mai urmarita emisiune culinara din Romania s-a intors la ProTV: Masterchef, sezonul 4. O surpriza de proportii vine din partea singurului concurent din istoria Masterchef care reuseste sa-i faca pe jurati... sa planga.
22:25 Ramon revine cu al doilea preparat, iar juriul ii spune ca are o sansa de a castiga MasterChef. “Daca tot ne gandim mai departe, as putea lua un avans din premiu?”, isi incearca norocul Ramon. Chef Bontea s-a oferit sa il ajute printr-o cheta. “Sa fie primit”, a venit raspunsul lui Ramon, care spune ca are rate fixe de achitat. “Sunteti cu mine?”, a vrut sa se asigure concurentul, in hohotele de ras ale celor trei.
22:20 Chefii se delecteaza cu o portie de calamar, dar si cotlet de miel in crusta de migdale. Ambele preparate le-au adus bucatarilor aspiranti cate un sort.
Alegeri 2024
00:15
Rezultate alegeri prezidențiale 2024. Sociologul Gelu Duminică: Nu poporul e de vină, ci liderii
00:11
Reuters: Diaspora poate influenţa rezultatul. Ce scriu POLITICO şi AFP
00:07
Rezultate alegeri prezidențiale 2024. Singurul județ în care Nicolae Ciucă este pe primul loc
23:43
George Simion își recunoaște înfrângerea în alegerile prezidențiale: Vom susţine în turul 2 pe oricine nu este Marcel Ciolacu
22:10 Ramon, urmatorul concurent, spune ca a venit la MasterChef pentru ca a vrut sa iasa din “anonimatul de amator” si pentru ca... se plictisea acasa. Juratii s-au amuzat teribil de prezentarea preparatului sau si l-a pus sa mai gateasca inca un fel de mancare.
Cele mai importante momente din aceasta editie MasterChef le puteti vedea AICI.
22:05 “Este inventia mea, e reteta mea”, spune Camelia Leahu despre checul preparat de ea, care are influente de raw vegan. Camelia a mai participat si la alta editie a MasterChef, dar chef Catalin Scarlatescu i-a spus ca nu a inteles nimic intre timp. Chef Dumitrescu i-a explicat ca desertul are prea multe migdale. Sorin Bontea s-a amuzat teribil de modul in care Catalin Scarlatescu a fost pus la punct de catre concurenta.
22:00 “Am venit sa va dau sa mancati. Am facut ciorba alba, adica ciorba de burta, fara burta”, a incercat sa ii imbie o concurenta pe cei trei jurati. Preparatul sau, alaturi de mamaliga cu susan si branza de burduf, pregatita de alt participant, imbracat in port traditional, i-a convinsi pe chefi. Tanarul imbracat in costum popular si cei care venisera sa ii sustina au inceput sa cante de bucurie.
21:45 Bogdan, din Constanta, e director de marketing si se recunoaste depasit de emotii. Promite insa ca farfuria pe care o va prezenta va avea si ceva in ea. Barbatul, care a mai lucrat pe vase de croaziera, a fost la un moment dat si parasit de iubita, despre care spune ca a plecat cu tot din casa, inclusiv cu “suruburile din gauri”. Concurentul a preparat piept de curcan in trei culori, dar juriul nu a fost prea incantat.
21:35 Dorin Stan, somer, spune ca a vrut sa se faca bucatar, dar tatal l-a obligat sa fie mecanic. Acesta a pregatit o prajitura cu bulion si gem de prune, cu “un aluat elastic”, fara oua. “Ce aveti dumneavoastra acolo e cel mai inedit si mai bun desert mancat vreodata. Nu am crezut ca exista asa ceva”, i-a spus chef Bontea. “V-am subestimat, trebuie sa invat sa nu mai judec dupa aparente”, a recunoscut si chef Florin Dumitrescu.
Juriul a fost profund impresionat si de povestea barbatului, care suferise un accident de munca. “E singurul concurent care ne-a adus lacrimi in ochi”, a continuat chef Dumitrescu. “Toata ziua m-am tinut sa fiu tare, dar cand am vazut cat de frumos au vorbit chefii, cum sa nu ma emotionez?”, a spus concurentul care a reusit sa impresioneze, in ciuda handicapului sau.
21:30 Chefii se amuza de “ceafa de porc traditionala”, in staniol, dar si de un pepene sculptat special pentru MasterChef si de un concurent care a pregatit “legume gratinate la tigaie”. “De trei sezoane nu ati inteles nimic”, le-a spus chef Bontea.
21:15 Pentru ca a fost suspecta de cancer de colon, urmatoarea concurenta a shimbat mai multe regimuri alimentare in ultimul timp, dar si mai multe stiluri de viata. Cornelia, de 51 de ani, a luat sortul MasterChef cu un rulou de curcan si sos de caramel cu unt sarat.
21:10 Rares Calota, de 25 de ani, din Bucuresti, spune ca el va fi urmatorul MasterChef. Acesta a slabit 30 de kilograme in doar sase luni si s-a apucat de gatit tocmai ca sa inceapa sa manance sanatos. Tanarul, care cantarea la un moment dat 105 kilograme, a pregatit un portofel de piept de pui si spanac si le-a spus celor trei jurati ca nu a venit la concurs pentru bani. A primit trei de DA.
21:05 “Mancare de scaieti”, “amareala de nu i-as da-o nici cainelui” si “mancare de spital” sunt doar cateva dintre criticile primite de unii concurenti.
21:00 Urmatorul concurent era poreclit de propriul tata “Mos tigaie”, tocmai pentru ca statea prea mult la cratita. De profesie designer peisagist, Cristian Sorop, de 49 de ani, din Targu Jiu, s-a prezentat la concurs alaturi de o armata de sustinatori. Dantela din caramel cu sos de rodii si piper rosu este desertul care i-a garantat accesul in etapa urmatoare. “E o reteta atat de simpla, incat mi-e foarte ciuda ca nu m-am gandit s-o fac si eu. Este dumnezeiasca”, i-a spus chef Florin Dumitrescu, un pasionat al dulciurilor.
20:45 Chef Scarlatescu il face pe un concurent sa isi manance propriul preparat, pentru a-l convinge ca acesta nu e comestibil. Farfuria dezamagitoare a aterizat din mana chefului direct pe podea.
20:40 Valentina Ionescu spune ca se considera “foarte desteapta”, fiind “scolita si parascolita”. Sefa de promotie, dupa propriile-i spuse, tanara a preparat somon cu ierburi aromate si lamai caramelizate, servit alaturi de sos olandez. Chef Bontea a fost surprins ca aceasta a gatit un somon intreg pentru o singura portie. Economist, criminalist si cantareata de muzica populara, plus mama cu norma intreaga si bucatareasa sunt cateva dintre specializarile cu care se lauda Valentina. “Sunt o tipa foarte desteapta”, continua sa spuna femeia, insa juratii nu au fost deloc impresionati si nu i-au mai acordat o a doua sansa.
20:35 Maria Dinu, de 43 de ani, este din Bucuresti si are o firma de amenajari interioare. A pregatit o placinta cu carne de pui si ciuperci “manatarci”, condimentata cu cimbru si coriandru. “De sare ati auzit?”, a intrebat-o insa chef Sorin Bontea. “E o semitocanita”, a comentat si chef Catalin Scarlatescu. Femeia a servit placinta alaturi de un pahar de bere, aceasta combinatie fiind pe placul juratilor, asa ca Maria merge mai departe.
20:30 “3,2,1... Gatiti!” - este indemnul pe care Razvan Fodor l-a folosit ca sa dea startul acestei editii de MasterChef. Premiul din acest sezon este de 50.000 de euro. Trofeul MasterChef este insa, pentru multi, adevarata motivatie a concursului.
20:25 A inceput cel mai tare show culinar din Romania, cel care a schimbat gusturile culinare ale unei intregi natiuni. Farfurii sparte, promisiuni facute, visuri de implinit si critici greu de digerat. Reincepe concursul care transforma amatorii pasionati de bucatarie in adevarati profesionisti.
Concurentii si-au ascutit cutitele, au pregatit polonicele si sunt gata sa se bata in farfurii pentru a castiga titlul de Masterchef. Talent au multi, insa numai unul va reusi sa castige consideratia juriului.
Cei trei chefi sunt la fel de neiertatori.
"Toate farfuriile care nu mi-au placut, le-am aruncat pe jos. Poate asa romanul o sa inteleaga ca la Masterchef nu e bine sa vii cu mancare necomestibila", spune Chef Catalin.
Dar, pentru prima data, preparatul unui concurent a reusit sa ii impresioneze pana la lacrimi pe jurati.
"In nou sezon sa va asteptati la niste concurenti foarte interesanti si la cateva farfurii care o sa schimbe mentalitati", spune Chef Florin.
"Multi dintre ei au facut lucruri foarte frumoase, multi au si gresit. Avem ras, avem plans, avem bucurii, avem suparare, ca de fiecare data", a spus si Chef Sorin.
In prima editie, in fata juratilor vor fi etalate farfurii variate, indelung muncite, de la deserturi sofisticate care vor gadila papilele gustative ale celor trei chefi, pana la fripturi corect gatite, sau altele care au sfarsit la cosul de gunoi. Cate dintre ele vor fi insa rasplatite cu mult ravnitul sort "MasterChef", aflati in aceasta seara de la 20.30.