Legendarul toboșar Ginger Baker, fondator al trupei Cream, a murit la vârsta de 80 de ani

06-10-2019 14:43

Ginger Baker

Unul dintre cei mai buni toboșari din istoria muzicii rock, Ginger Baker, a murit duminică la vârsta de 80 de ani.

Co-fondator al trupei Cream, Ginger Baker a cântat cu Blind Faith, Hawkwind şi Fela Kuti de-a lungul unei lungi cariere.

"Suntem foarte trişti să anunţăm că Ginger a murit liniştit, la spital, în această dimineaţă", potrivit unei declaraţii publicate pe contul de Twitter al artistului, citată de The Mirror și preluată de News.ro. "Vă mulţumim tuturor pentru cuvintele frumoase din aceste ultime săptămâni".

Fiica sa a confirmat duminică decesul. Nettie Baker a afirmat că tatăl său a murit în linişte şi fără dureri.

În luna martie a anului 2016, muzicianul britanic a mărturisit că a fost diagnosticat cu o boală de inimă şi că speră ca în viitor să mai poată cânta la tobe. În plus, el suferea şi de o osteoartită degenerativă.

Născut pe 19 august 1939, Ginger Baker a înfiinţat formaţia Cream, în 1966, cu chitaristul Eric Clapton şi basistul Jack Bruce. Grupul a lansat 4 albume de studio, între care aclamatul ”Disraeli Gears”, înainte de a se despărţi, în 1968.

Ginger Baker şi Eric Clapton au continuat să cânte împreună, în trupa Blind Faith, alături de pianistul şi solistul Steve Winwood şi basistul Ric Grech.

După două albume înregistrate cu Air Force în 1970, Ginger Baker a lansat 18 materiale solo de studio, cel mai recent fiind ”Why”, din 2014. De asemenea, el a lansat trei discuri cu multi-instrumentistul Fela Kuti.

Tată a trei copii, Ginger Baker s-a luptat o bună perioadă cu dependenţa de heroină şi, potrivit declaraţiilor acordate de artist pentru The Guardian în 2013, a renunţat la acest viciu de 29 de ori.

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO