Halloween 2013 in Bucuresti: concerte, filme, expozitii si petreceri culinare

Halloween

Halloween este o sarbatoare iubita nu numai de americani, ci si de romani, care - de cativa ani buni - abia asteapta noaptea de 31 octombrie ca sa se distreze in cluburi sau ca sa se relaxeze in compania unor prieteni.

Iata cateva recomandari de petrecere a timpului liber in Bucuresti, de Halloween 2013!

3 zile de placeri culinare "ingrozitoare" la Sweet Fest, editia de Halloween

In perioada 1-3 noiembrie 2013 se desfasoara la Hanul lui Manuc Sweet Fest, festivalul dulciurilor gourmet. Ajuns la cea de a 6-a editie, Sweet Fest se bucura de o mare popularitate in randul bucurestenilor si turistilor deopotriva, consacrand traditia sarbatorilor culinar-tematice. Editia de Halloween reprezinta o aventura gastronomica magica si "ingrozitor" de delicioasa.

HALLOWEEN 2013. Google sarbatoreste printr-un Doodle cea mai infricosatoare zi din an

Citește și
halloween,timisoara
Petreceri cu “iz macabru”, de Halloween. Unde te distrezi in noaptea de 31 octombrie
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

De vineri si pana duminica seara, extravaganta gourmet de la Hanul lui Manuc devine vraja numarul unu in Bucuresti. Peste 30 de experti in arta culinara, producatori, importatori si comercianti de elita vor oferi o gama completa de surprize si delicii : deserturi home-made, sortimente de ciocolata, praline si cafea, cupcakes, clatite, cozonaci si celebrele prajituri tematice.

Demonstratii culinare de Halloween 2013

Organizatorii pregatesc demonstratii culinare in care veti invata sa preparati dulciuri fine, de calitate, dar si gustoase. Preparate la rece, sunt facute cu ingrediente vegane, organice si crude. Pe timpul targului, Anneline, creatoarea « Les petit deserts », va impartasi cu noi secretele retetelor dulci si sanatoase.

Les Crepes Terrifiantes

Creperie d’Amour, clatitaria gourmet cu clatite fermecate, dulci si sarate, prezinta in exclusivitate retetele de clatite Fantome, Incantation si Le Chat Noir, pregatind live crepes in retete traditionale, precum si in interpretari moderne, abracadabrante. Clatite patrate si clatite cu fete infricosate, Les Crepes Terrifiantes hipnotizeaza numai in weekendul de Sweet Fest.

Spectacol de ciocolata

Ca la fiecare editie, ciocolata ramane produsul vedeta, fiind prezenta in diverse culori, arome seductoare si forme spectaculoase. Simpla sau cu alune, fructe ori condimente, ciocolata ramane principala atractie a targului.

Intre 1 -3 noiembrie, intre orele 10:00 si 20:00, Sweet Fest – Editia de Halloween transforma Hanul lui Manuc in cea mai "groaznica" destinatie de weekend.

Accesul vizitatorilor la festival este gratuit, acestia fiind asteptati vineri, sambata si duminica la Hanul lui Manuc, pe str. Franceza nr. 62-64, intre orele 10.00 -20.00.

Detalii complete despre Sweet Fest pe Facebook.

Playlist oribil in Club Puzzle

Irina, Alex & Bogdan nu cred in Halloween, dar, cum zilele trecute, in fata clubului s-a rasturnat o caruta de dovleci, s-au gandit ca e semn si trebuie sa profite de ocazie, pentru a pune cea mai oribila muzica, imbracati in cele mai oribile chestii.

Asa ca-n joia cu pricina, adica pe 31 octombrie 2013, ii gasiti in spatele pupitrului de muzici din Puzzle, in formula completa: Bogdan, Irina si Alex.

Iti promit un playlist oribiiil cu A.S.I.A., Animal X, Baccara, DJ Boros, Khaled, Maxx, New Kids On The Block, Ro-mania, Rosu si Negru, Sweet Kiss, Genius, Samantha Fox dar si Angela Similea, Jean Moscopol, Acqua, Ace of Base, Bambi, Barry Manillow, Verdikt si lista continua.

La o asa muzica, este evident ca nu puteti veni decat imbracati... oribil.

Intrarea este libera.

Event FB 

“Domnisoara Christina”, de Halloween in cinematografe

Abis Studio va lansa vineri, pe 1 noiembrie 2013, cel mai nou lungmetraj semnat de regizorul Alexandru Maftei, “Domnisoara Christina”. Filmul, o adaptare a nuvelei fantastice scrisa de Mircea Eliade, va avea premiera de gala chiar in seara de Halloween.

Evenimentul se va desfasura joi 31 octombrie, in centrul capitalei, la Cinema Pro, in prezenta echipei dar si a numerosi invitati din industria cinematografica, vedete de televiziune, personalitati marcante ale vietii culturale romanesti.

Tot joi seara si doar in reteaua Cinema City pelicula va fi proiectata intr-un program special de Halloween, prin care fanii din 11 orase dar si din Bucuresti vor face cunostinta pentru prima data cu “Domnisoara Christina”. Publicul este asteptat in locatiile Cinema City din Bucuresti (AFI Cotroceni, Sun Plaza), Arad (Atrium si Galleria), Baia Mare, Bacau, Braila, Constanta, Cluj (Polus si Iulius), Iasi, Pitesti, Ploiesti, Tg Mures si Timisoara.

De vineri, 1 Noiembrie, filmul va putea fi urmarit in Bucuresti (Grand Cinema Digiplex Baneasa, Hollywood Multiplex, Glendale Studio, Cinemateca Union, Cinema Patria - sala Caffe 3D, Cinema Europa, Cinema City AFI Cotroceni, Cinema City Sun Plaza), Cluj (Cinema Florin Piersic, Cinema City Iulius Mall, Cinema City Polus), Craiova (Cinema Patria, Cinema Modern), Ploiesti (Cinema City, Cinema Premiera), Braila (Cinema City), Pitesti (Cinema City), Timisoara (Cinema City), Arad (Cinema City Atrium si Cinema City Galleria), Tg Jiu (Cinema Sergiu Nicolaescu), Tg Mures (Cinema Arta), Constanta (Cityplex, Cinema City), Brasov (Cityplex), Oradea (Cortina Digiplex), Satu Mare (Grand Mall Satu Mare), Ramnicu Valcea (Cinema Ostroveni), Calarasi (Cinema Orizont), Vaslui (Eurocinema SilverMall), Slatina (Cinema Slatina), Iasi (Cinema Victoria, Cinema City), Botosani (CineGrand, Cinema Unirea), Piatra Neamt (Cinema Dacia), Medias (Cinema Mediensis). in plus, filmul va putea fi vazut in proiectii speciale la Odobesti (Casa de Cultura Odobesti), Bistrita (Centrul Multicultural Sinagoga), Focsani (Ansamblul folcloric Tara Vrancei).

Actiunea filmului se intampla in Romania perioadei interbelice.

Tanarul pictor Egor Paschievici (Tudor Aaron Istodor), sosit la conacul doamnei Moscu ( Maia Morgenstern) impreuna cu iubita lui Sanda (Ioana Anastasia Anton), observa ca intreaga ei familie o venereaza pe Domnisoara Christina, matusa ucisa in imprejurari neclare pe cand avea doar 20 de ani, in timpul rascoalelor din 1907. Egor este atras intr-un mod inexplicabil de portretul Domnisoarei Christina si incepe sa o viseze. Curand insa granita dintre vis si realitate se estompeaza iar Domnisoara Christina (Anastasia Dumitrescu), indragostita de Egor, este adusa inapoi la viata prin ritualuri oculte chiar de catre familia ei. Cand realizeaza insa ca viata Sandei este in pericol Egor decide sa lupte cu strigoiul.

Din distributia filmului fac parte Tudor Aaron Istodor, Maia Morgenstern, Ioana Anastasia Anton, Anastasia Dumitrescu, Ioana Sandu, Ovidiu Ghinita, Ioan Andrei Ionescu, Daria Pusa, Andreea Gheorghe.

Domnisoara Christina” este unul dintre cele mai indraznete filme realizate in Romania in ultimii 20 de ani, care pe langa o distributie de exceptie, beneficiaza din plin de efecte speciale si de o directie vizuala rar intalnita in productiile autohtone. Imaginea este semnata de Radu Aldea, Adriana Ionica a supervizat cu succes echipa responsabila cu efectele speciale iar producatorul filmului este Gabriel Antal.

Decorurile realizate de Vali Ighigheanu si costumele Mariei Miu reconstituie fidel atmosfera de epoca. Muzica originala a compozitorului englez Jon Wygens inregistrata in studio cu o orchestra simfonica, alaturi de coloana sonora 5.1 surround semnata de sound designerul Tudor Petre contribuie la regalul audio-vizual.

 Site-ul oficial: www.domnisoarachristina.ro

Facebook.

Halloween la Antipa

Muzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa” invita toti curiosii si toti curajosii sa petreaca ziua de Halloween in expozitia permanenta, cu fauna lumii.

In data de 31 octombrie, in intervalul orar 10.00 - 20.00, va invitam sa petreceti Halloween-ul la Antipa.

Pisici negre, mamifere “vampir”, insectivore “demoni” si alte creaturi, care infricoseaza lumea de secole, vor fi supuse cercetarii pentru a descoperi adevarul stiintific. inca din trecut, oamenii au dat diferitelor animale semnificatii malefice sau angelice, asociindu-le norocului sau ghinionului. Mitologia diferitelor popoare a dat animalelor o simbolistica care nu are insa legatura cu realitatea.

Organizatorii va invita la un ghidaj special, care "va va surprinde".

In aceasta zi speciala se vor tine 5 ghidaje tematice incepand cu ora 11.00; 11.15; 13.30;17.00 si 17.15.

Costurile de participare sunt de 10 lei/participant, iar inscrierile se pot face in limita a 25 de locuri / grupa, la telefon: 021.312.88.26, tasta 5 sau pe e-mail: [email protected].

Dia de Muertos, sarbatoarea cu origini mexicane, ajunge la Bucuresti: drum and bass, dubstep, grime

Atelierul de Productie organizeaza una din cele mai mari petrecere din acest an: "Dia de Muertos", o sarbatoare cu origini mexicane, care se celebreaza, cum altfel, prin muzica si culoare.

"Dia de Muertos este un omagiu adus celor ce nu mai sunt printre noi. Vom decora atelierul cu flori si culori si vom pregati multe alte surprize." - spun organizatorii evenimentului.

Veniti imbracati cat mai colorat, desenati pe fata, cu sau fara masti, dar cu voie buna. E un prilej de sarbatoare. 

Dia de Muertos/1 noiembrie, ora 21/Intrare - 30 lei

Line-up: Benny Page (UK)/Kahn & Flowdan (UK)/LowFreq (RO)/Vali Umbra & Bean MC (RO)/Zo (CJ/RO).

Event FB

Traditiile Dia de Muertos constau in construirea unor altare, decorarea lor cu dulciuri (sugar skulls), flori (in special galbenele), mancare si bautura din cele preferate de cei apropiati trecuti in nefiinta, pentru care se fac toate aceste pregatiri.

Dia de Muertos se sarbatoreste in noaptea de 1 spre 2 noiembrie, adica la la scurt timp dupa Halloween (31 octombrie, sarbatoare ce isi are originile in Festivalul Celtic Samhain si in Sarbatoarea All Saints’ Day), cele 2 sarbatori considerate a fi similare, chiar daca la prima vedere, Halloween si Dia de Muertos au putine lucruri in comun.

Benny Page (Marea Britanie)

Puternic inspirat de linii de bas ale muzicii dub, Ragga jungle si hip hop, productia Benny Page nu trece nevazuta/neauzita in cultura schimbatoare a muzicii bass.

In ultimii 10 ani, muzica sa a fost difuzata pe marile posturile de radio, precum BBC Radio 1, 1xtra, Choice FM si Rinse FM. Benny Page a jucat, de asemenea, un rol definitiv in modelarea miscarii muzicii drum and bass din Marea Britanie. Numele sau a devenit sinonim cu productia bine inchegata, cu piesele grele pentru ringul de dans si cu abilitatile de mixare.

Dupa aparitia furtunoasa pe scena cu imnul sau, din 2006, "Stingeti luminile", a continuat sa lanseze o multime de idei Ragga jungle, precum si numeroase productii bine primite in intregul spectru al muzicii dance.

A colaborat cu unii dintre cei mai interesanti producatori si vocalisti din industrie.

Flowdan (Marea Britanie)

Unul dintre membrii fondatori ai grupului de succes Roll Deep, succesul tot mai mare al lui Flowdan vine sub forme multiple de la Dubstep la Carnival-esque bounce to out and out Bass Music.

Talentele sale, cultivate, in primul rand, in muzica jungle, s-au fixat ferm ferm in muzica grime si s-a bucurat de o serie de lansari de succes impreuna cu trupa sa, Roll Deep, in timp ce a performat, de asemenea, si cu alte piese ale unor producatori dubstep de renume.

Anul 2012 l-a gasit cantand cu Kaleidoscope Orchestra si difuzat pe SBTV, finalizand, totodata, mai multe piese din afara zonei sale de confort ca artist, aratand astfel ca Flowdan este o forta, ca nimic nu-l poate incetini. Anul 2013 a anuntat lansarea unui nou proiect muzical.

Flowdan este, de asemenea, disponibil pentru munca de studio. 

Kahn (Marea Britanie)

Vali Umbra & Bean MC (Romania)

Pe Vali Umbra si Bean (MC) ii stiti din trupa Subcarpati, trupa infiintata pe 1 decembrie 2010. Pe langa proiectul Subcarpati atat BeanMc cat si Vali Umbra si-au creat deja un nume pentru bucuria cu care canta pe orice beat, dezivoltura si naturaletea de pe scena, cat si pentru numeroasele ocazii cand au ramas dupa concerte alaturi de diversi Dji pentru a continua petrecerea.

Pe 1 noiembrie ii vom putea urmari pe amandoi pe ritmuri de grime si dubstep, alaturi de Low Freq. 

LowFreq (Romania)

Codin si-a inceput activitatea ca dj in renumitul club Web, scoala de muzica a majoritatii oamenilor de muzica de aceeasi generatie. Aici a invartit platanele seri la rand si a cunoscut oameni de bine din industria muzicala. La inceput, mixurile sale pendulau prin genuri muzicale precum trip hop, downtempo, hip hop si jungle.

In mod natural, cu trecerea timpului, dorinta de a crea propria muzica a inceput sa isi faca simtita prezenta. A descoerit prima data programul Reason in care a inceput sa creeze elemente proprii pentru trecerile dintre piese si FX-uri complementare pentru melodii ce urmau sa fie mixate. Urmatoarea perioada si-a petrecut-o explorind varietatea muzicala pe care crearea unei melodii ti-o poate oferi.

A inceput sa lucreze la studioul Urban Records unde a intalnit artisti precum Deceneu, Bean, Fane Buton (old school hip hop) si multi alti artisti. Dupa perioada Urban Records s-a axat foarte mult pe crearea de sound design lucrind pentru proiecte de film independent dar si comerciale.

In prezent, a demarat proiectul Low Freq ce exploreaza frecventele joase ale muzicii de la genuri muzicale precum dub, dubstep si grime. Tot sub numele de Low Freq, Codin activeaza si in proiectul Irie Warriors, alaturi de Dani si I-Sheba, si face parte din trupa Shadowbox. 

Zo (Romania)

Nascut in Hunedoara si stabilit in Cluj Napoca, dupa 3 ani de activitate de promoter, Zo si-a inceput activitatea de Dj. Mixeaza linii de bass din genuri precum dub, reggae si dubstep rezultatul fiind o bataie mult accelerata a inimii publicului.

Atelierul de Productie este un spatiu alternativ pentru idei si proiecte creative. Mix intre o galerie neconventionala si un spatiu pentru evenimente, Atelierul de Productie ocupa 2000 mp si poate gazdui oricand evenimente si proiecte culturale.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
HALLOWEEN 2013. Google sarbatoreste printr-un Doodle cea mai infricosatoare zi din an
HALLOWEEN 2013. Google sarbatoreste printr-un Doodle cea mai infricosatoare zi din an

Una dintre cele mai iubite sarbatori ale americanilor, Halloween, este celebrata de Google printr-un Doodle, pe 31 octombrie 2013.

Petreceri cu “iz macabru”, de Halloween. Unde te distrezi in noaptea de 31 octombrie
Petreceri cu “iz macabru”, de Halloween. Unde te distrezi in noaptea de 31 octombrie

Sarbatoarea de Halloween se apropie cu pasi repezi. Tinerii se pregatesc pentru distractie in cele mai amuzante costume, iar cluburile si barurile au intrat deja in linie dreapta cu pregatirile.

Romanii fac ultimele pregatiri pentru seara de Halloween. Cu cat s-au vandut dovlecii in Capitala
Romanii fac ultimele pregatiri pentru seara de Halloween. Cu cat s-au vandut dovlecii in Capitala

Mai sunt cateva zile pana la Halloween si dovlecii ciopliti, liliecii, vrajitoarele si varcolacii de jucarie bantuie curtile si casele romanilor.

Recomandări
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia
România, dată în judecată la Viena. Olandezii de la Damen cer rezilierea contractului pentru șantierul naval din Mangalia

Damen a dat România în judecată la Curtea Internaţională de Arbitraj de la Viena, cerând rezilierea acordului de asociere încheiat în 2018, prin care statul român a devenit acţionar majoritar (51%) al companiei Damen Shipyards Mangalia SA.

Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică
Senatul SUA a aprobat mult așteptatul ajutor pentru Ucraina. Va primi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică

Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres.

Un nou val de praf saharian a ajuns în România. Un strat de nisip fin s-a așezat pe mașini
Un nou val de praf saharian a ajuns în România. Un strat de nisip fin s-a așezat pe mașini

Un nou val de praf saharian a ajuns în România. Încă din zorii zilei de miercuri, un strat de nisip fin s-a așezat pe mașini, după ce cu o noapte înainte a plouat.