Festivalul Peninsula va fi mutat de la Targu Mures la Cluj-Napoca si va avea loc in iulie

Ultima actualizare: 02-02-2013 07:12
Concert

Festivalul Peninsula va fi mutat de la Targu Mures la Cluj-Napoca si va fi organizat in perioada 18-21 iulie, pe un teren de 10 hectare situat in zona unui fost poligon militar de langa municipiu.

Anuntul a fost facut de catre primarul Emil Boc, care a precizat ca "Peninsula" va deveni un brand al Clujului. El a anuntat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca Primaria va pregati infrastructura pentru terenul unde se va desfasura Festivalul Peninsula, langa oras.

"Am decis sa organizam, in parteneriat, Festivalul Peninsula la Cluj-Napoca, care este binevenit si va fi aici la el acasa. Peninsula va deveni un brand al Clujului si un eveniment major al orasului in 2015, cand va fi Capitala Europeana a Tineretului, plin de forta, vigoare si dinamism. Primaria va pregati infrastructura pentru terenul de 10 hectare din Valea Garbaului, urmand sa asiguram apa, curent electric, drum, transport in comun si iluminat public, investitii care vor fi prinse in bugetul local. Organizatorii au depus si o cerere de finantare si sunt convins ca vor beneficia si de o suma de la Consiliul Local", a spus Boc.

Bodor Laszlo, directorul Festivalului Peninsula, a declarat, in aceeasi conferinta de presa, ca in ultimii patru ani evenimentul a crescut si era nevoie de o noua strategie.

"Pentru ca Festivalul Peninsula sa creasca trebuie si un public si o strategie adecvata. in ultimii patru ani, Peninsula a crescut si aveam nevoie de o noua strategie. Argumentele mutarii de la Targu Mures la Cluj-Napoca tin de terenul de la Targu Mures, care apartinea unor persoane fizice si nu avea utilitati, iar daca vrem o strategie pe termen lung, nu puteam sa continuam daca nu aveam teren, nu aveam infrastructura. Am avut o colaborare mai buna cu autoritatile din Cluj decat cu cele din Targu Mures", a precizat Bodor, care a adaugat ca varsta medie a participantilor este intre 18 si 29 de ani.

Organizatorii Peninsula spera ca la festivalul de la Cluj-Napoca vor participa circa 80.000 de persoane, care vor avea la dispozitie patru scene pentru concerte, pe care vor evolua trupe din Romania si din strainatate.

Bugetul Festivalului Peninsula va fi de aproximativ un milion de euro. Terenul unde se va desfasura festivalul este situat langa municipiul Cluj-Napoca, in zona unui fost poligon militar.

Festivalul Peninsula (Felsziget) a luat fiinta in 2003 la Targu Mures, iar in aceasta perioada a avut circa 600.000 de spectatori. Festivalul este finantat de compania SC Sziget Management SRL, bugetul manifestarii ridicandu-se in mod obisnuit la peste un milion de euro anual.

Festivalul a gazduit in fiecare an cateva zeci de trupe muzicale, abordand stiluri diferite - de la rock, pop, electro, hip-hop, blues si jazz.

La cea mai recenta editie a Festivalului "Peninsula", desfasurata in perioada 23-26 august 2012, printre artistii care au urcat pe scena s-au numarat The Straits, Tinie Tempah, finlandezii de la Children of Bodom, Akos, Sister Bliss, Netsky, Dirtyphonics, New Model Army, Babylon Circus, TIMO MAAS, Rotfront si N.O.H.A.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO