Eurovision 2019. Ce șanse are România să câștige. Reacții după repetițiile oficiale

12-05-2019 12:35

Ester Peony - Eurovision 2019 - 3

Ester Peony, reprezentanta României la Eurovision 2019, are o cotă de mai puțin de 1% să câștige competiția muzicală derulată în acest an în Israel, relatează Euronews.

Ester Peony a avut luni și vineri cele două repetiții oficiale  iar cele două prestații ale sale au fost publicate pe contul de Youtube al Eurovision. Mai multe imagini găsiți în galeria foto a acestui articol!

Ester Peony are o cotă de mai puțin de 1% să câștige concursul, potrivit Euronews

”Reacția publicului: Peony spune cu eleganță o poveste de dragoste tristă iar publicul îi poate oferi mai multă dragoste decât au făcut-o casele de pariuri”, a notat Euronews.

Ester Peony va urca pe scena Eurovision pe 16 mai, de la 22:00, în a doua semifinală a competiţiei, având numărul 6 de intrare în concurs. Alături de reprezentanta noastră, în a doua semifinală participă: Elveția, Suedia, Irlanda, Austria, Moldova, Letonia, Danemarca, Armenia, Albania, Azerbaidjan, Macedonia, Norvegia, Rusia, Olanda, Croația, Lituania, Malta.

Ester Peony reprezintă România la ESC 2019, cu piesa „On a Sunday”. Prima semifinală Eurovision are loc în data de 14 mai, în timp ce finala concursului va avea loc în data de 18 mai.

Cele mai mare șanse la câștigarea concursului le au Olanda, Rusia, Suedia și Azerbaidjan.

Bugetul pentru show-urile României la Eurovision: 100.000 de euro
 

Bugetul alocat pentru show-urile reprezentantei României la Eurovision, Ester Peony, este de 100.000 de euro, regizorul Petre Năstase afirmând că aceasta este prima dată în istoria participării ţării noastre la competiţia cântecului european când o mare parte din sumă este alocată efectelor speciale de pe scenă.

Totodată, Năstase a spus că, în premieră, show-ul a fost gândit de echipa română şi nu în mare parte de producătorii Eurovision.

"Este prima oară când cei din echipa producătoare a Eurovisionului ne lasă să venim cu un concept grafic şi conţinut grafic făcut de noi (...) E prima oară când noi ne ducem acolo cu un conţinut grafic foarte serios", a afirmat el. Năstase a adăugat că "este prima oară când televiziunea română investeşte serios în efecte speciale de scenă".

El a detaliat câteva dintre costuri. "Noi suntem obligaţi să plătim practic efectele speciale pentru toate cele 12 repetiţii şi la fiecare repetiţie se adună - 2.000 de euro o dată, 2.500 o dată, până ajungi la 50 - 60.000 şi nu ştii de unde s-au adunat banii", a punctat Năstase.

Regizorul a adăugat că anul acesta delegaţia României va fi mai restrânsă decât în trecut.

"Ştiu că e o investiţie serioasă în partea de show şi mai puţin în partea de delegaţie, cum a fost în anii trecuţi, adică se deplasau acolo 20 de oameni şi aveam doi lei pentru spectacol. De data asta este invers", a punctat el.

Totodată, Năstase a afirmat că show-ul României are o componentă grafică şi una de efecte speciale, pe lângă
cea muzicală.

"Eu, ca regizor, sunt fericit că am avut posibilitatea în sfârşit să bifez toate cele trei componente, pentru că până acum ne-am dus efectiv ca nişte săraci acolo şi n-am avut nici măcar vânt, adică un efect gratuit. N-am avut nimic, n-am avut nicio posibilitate de show. Ne-am dus acolo şi a bătut vântul efectiv pe lângă noi. Nu te bagă nimeni în seamă dacă nu investeşti în show", a mărturisit regizorul.

La rândul său, şefa delegaţiei României, Smaranda Vornicu-Shalit, a vorbit despre faptul că, recent, la Eurovision, "componenta de show a devenit din ce în ce mai importantă". "Vom avea un buget care se învârte în jurul sumei de 100.000 de euro", a punctat ea.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Euronews


VIDEO PROTVPLUS.RO