EUROVISION 2013. CEZAR OUATU participa intr-un concurs de 50 de ori mai ieftin decat in 2012

Cezar Eurovision

Editia din 2013 a concursului Eurovision, organizata in orasul suedez Malmö, unde concureaza vedeta anilor '80 Bonnie Tyler, o daneza ingenua cu picioarele goale, dar si un "urias" ucrainean, are sanse sa confirme reputatia unei competitii extravagante.

Gazdele concursului spera insa ca cei 125 de milioane de telespectatori nu vor observa faptul ca au "moderat" considerabil bugetul de cheltuieli alocat pentru organizarea acestui concurs in care abunda strasurile si paietele, informeaza AFP.

Suedia a anuntat ca a cheltuit de 50 de ori mai putin decat a facut-o Azerbaidjanul anul trecut. "Ei au reamenajat orasul pentru 1 miliard de dolari (aproape 780 de milioane de euro). Noi ne-am zis ca vom organiza evenimentul cu 125 de milioane de coroane (mai putin de 15 milioane de euro)", a declarat producatorul executiv al show-ului, Martin Österdahl.
In 2012, la Baku, suedeza Loreen a castigat acest concurs cu o piesa tehno-pop intitulata "Euphoria".

Euforie promite si Malmö, sambata, telespectatorilor si juriilor de profesionisti din cele 39 de tari participante, insarcinati cu departajarea celor 26 de finalisti.

Cel mai cunoscut concurent este Bonnie Tyler, care va reprezenta Marea Britanie, cu piesa "Believe In Me". Cu toate acestea, putini cred in sansele ei.

Citește și
Cezar Ouatu
EUROVISION 2013. Cezar Ouatu s-a calificat in FINALA EUROVISION 2013
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Potrivit agentiilor de pariuri online, favorita este tanara daneza Emmelie De Forest, aproape o "localnica", nu doar pentru faptul ca tarmul Danemarcei poate fi vazut cu ochiul liber de la Malmö, ci si pentru ca tatal ei este suedez.

Rusia, Norvegia, Azerbaidjan (care a castigat in 2011) si Ucraina se numara printre ceilalti favoriti.

In semifinala de marti seara, cantareata daneza, cu picioarele goale si acompaniata de tobosari si un interpret la flaut, a entuziasmat publicul cu piesa ei antrenanta, "Only Teardrops".
In acelasi registru, Rusia prezinta o balada despre pacea mondiala, "What If", interpretata de castigatoarea emisiunii-concurs "The Voice" din tara ei, Dina Garipova.

Momentul de grandilocventa va fi insa asigurat de show-ul ucrainean pentru melodia "Gravity". Cantareata Zlata Ognevich este purtata pe scena de un "urias" de 2,34 metri, care simbolizeaza "forta ei interioara".

Margaret Berger, cu piesa electro-pop "I Feed You My Love", cu greu poate sa depaseasca contraperformanta Norvegiei de anul trecut, daca va trece joi de proba semifinalei. In 2012, tara ei a fost foarte aproape de a nu obtine niciun punct.

Tinuta foarte scurta si mulata a tinerei artiste, considerata un arhetip al frumusetii scandinave, a fost ironizata in tabloidele suedeze. Cotidianul Aftonbladet a acuzat-o pe cantareata ca poarta o fusta "atat de stransa incat creeaza probleme pentru intreaga productie", generand numeroase reactii din partea jurnalistilor norvegieni despre "gelozia" vecinilor lor suedezi.
Suedia a luat insa intotdeauna evenimentul foarte in serios.

Concursul de selectie a reprezentantului ei fascineaza intreaga tara, iar gale semifinale sunt organizate pe intregul teritoriu suedez. Jurati straini sunt recrutati pentru ca intreaga tara sa beneficieze de opiniile lor nepartinitoare.

Experienta acumulata ar putea ajuta televiziunea suedeza sa ofere un spectacol care sa rivalizeze cu luxoasa productie din 2012, dar care va fi organizat cu un buget de criza.

In timp ce recesiunea castiga teren in Europa, postul public STV a anuntat sus si tare ca bugetul de cheltuieli nu ar trebui sa fie un obstacol, nici un subiect de polemica in tarile cel mai afectate de criza. Mai ales daca unul dintre aceste state va castiga si va trebui sa isi asume organizarea concursului in 2014.

"Am simtit ca trebuia sa luam o noua directie", a declarat Martin Österdahl, precizand ca organizatorii "au limitat evenimentele anexe".

Intrebarea care sta pe buzele tuturor suedezilor este daca cel mai in voga suedez al momentului, fotbalistul Zlatan Ibrahimovic, va deschide spectacolul. "Vom vedea. Urmariti concursul de sambata", a declarat Martin Österdahl.
Fanii Eurovision conteaza si pe prezenta muzicienilor Benny Andersson si Björn Ulvaeus, fosti membri ai legendarului grup ABBA, castigatorul editiei din 1974, cu piesa "Waterloo". Alaturi de DJ-ul si producatorul suedez Avicii, ei au compus imnul Eurovision 2013.

La Malmö vor fi prezente pentru acest eveniment 1.500 de persoane din delegatiile nationale ale tarilor participante, dar si 1.700 de jurnalisti acreditati.

Reprezentantul Romaniei la EUROVISION 2013 Cezar Ouatu, va concura in cea de-a doua semifinala a Eurovision Song Contest 2013, joi, unde piesa "It's My Life" (compusa de Cristian Faur) va intra in competitie pe pozitia 17.

In afara de Romania, joi vor concura pentru un loc in finala Eurovision 2013 Letonia (1), San Marino (2), Macedonia (3), Azerbaidjan (4), Finlanda (5), Malta (6), Bulgaria (7), Islanda (8), Grecia (9), Israel (10), Armenia (11), Ungaria (12), Norvegia, (13), Albania (14), Georgia (15), Elvetia (16).
Romanii din strainatate il vor putea vota pe reprezentantul Romaniei in finala numai daca vor urmari concursul la televiziunea publica din tara in care se afla - pentru a afla numerele de telefon alocate piesei lui CEZAR OUATU la EUROVISION 2013.

Moldova, Olanda, Belarus, Belgia, Danemarca, Estonia, Irlanda, Lituania, Ucraina si Rusia sunt cele 10 tari calificate deja in finala Eurovision 2013, in urma semifinalei de marti.
Tarile calificate direct in finala sunt, in afara de Suedia - tara gazda -, Spania, Marea Britanie, Franta, Italia si Germania.
Semifinala de joi si finala de sambata vor fi transmise in direct de Televiziunea Romana, de la ora 22.00 (ora Romaniei).

Eurovision a devenit faimos, de-a lungul anilor, pentru muzica uneori de o calitate indoielnica, recitaluri bizare si voturi despre care nu o data s-a spus ca se dau pe criterii politice.

Este uimitor cat de multe tari au acordat cele mai mari note vecinilor, editie de editie. Cu toate acestea, Eurovision isi are fanii infocati. Castigatorul concursului se bucura de atentie si prestigiu, iar, de-a lungul timpului, printre acestia s-au numarat si nume care au facut legenda in muzica - ca Abba, Julio Iglesias, Johnny Logan si Celine Dion.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
NEWS ALERT Lovitură grea pentru Ianis Hagi! Anunțul făcut de scoțieni
Citește și...
EUROVISION 2013. Cezar Ouatu le raspunde romanilor care l-au criticat
EUROVISION 2013. Cezar Ouatu le raspunde romanilor care l-au criticat

EUROVISION 2013 | CEZAR OUATU, concurentul Romaniei la Eurovision, a acordat un interviu pentru un blog in care se declara fericit ca a reusit sa-i "converteasca pe romanii care nu-l plac".

EUROVISION 2013. Cezar Ouatu s-a calificat in FINALA EUROVISION 2013
EUROVISION 2013. Cezar Ouatu s-a calificat in FINALA EUROVISION 2013

EUROVISION 2013 | CEZAR OUATU s-a calificat in finala EUROVISION 2013, dupa o prestatie excelenta in SEMIFINALA EUROVISION 2013.

EUROVISION 2013. Cezar Ouatu, inainte de a intra in competitie:
EUROVISION 2013. Cezar Ouatu, inainte de a intra in competitie: "Sunt si voi fi un etern Peter Pan"

EUROVISION 2013 | Cezar Ouatu a vorbit intr-un interviu pentru Eurosong.be despre participarea sa la Eurovision 2013 si ce il scoate pe el in evidenta in acest concurs.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu va susține o conferință de presă la 18:30. Ar putea face un anunț privind candidatura la Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu va susține o conferință de presă la 18:30. Ar putea face un anunț privind candidatura la Primăria Capitalei

Cătălin Cârstoiu organizează vineri seară o conferință de presă, în care ar urma să răspundă acuzaţiilor de incompatibilitate şi în care ar putea face şi un anunţ referitor la prezenţa în cursa electorală.

Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO
Trei dintre avioanele de luptă F-16 cumpărate de MApN din Norvegia au ajuns în România. GALERIE FOTO

Ministerul Apărării Naţionale anunţă că vineri trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu", de la Câmpia Turzii, în vederea dotării Escadrilei 48 Vânătoare.

Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”
Reacție neașteptată a Iranului după atacul atribuit Israelului. „Mai degrabă infiltrare decât atac”

Teheranul minimizează exploziile de vineri atribuite Israelului şi anunţă că nu intenţionează să se răzbune, în dorinţa de a evita un război în regiune.