Efectele speciale din filmul The Walk sunt atat de bine facute, incat unii spectatori au iesit din sala, cu ameteli

01-10-2015 08:20


Un film despre un cascador francez le da ameteli, la propriu, spectatorilor mai sensibili.

Pelicula "The Walk", realizata in format 3D, are efecte speciale atat de apropiate de realitate, incat unora li s-a facut rau atunci cand au privit scenele in care protagonistul merge pe sarma la inaltimi naucitoare.

Una dintre scenele ametitoare il prezinta pe cascadorul Philip Petit - interpretat de actorul Joseph Gordon Levitt - in timp ce merge pe o sarma intre varfurile celor doua turnuri gemene din New York.

Cascadorul Petit a uluit o lume intreaga cu acest act nebunesc, in 1974. Cascadoria a fost imortalizata insa doar in fotografii, asa ca regizorul a decis sa o reproduca intr-un film. A vrut sa arate publicului care sunt emotiile si temerile unui cascador, dar si cum e sa vezi lumea de la o inaltime naucitoare.

Robert Zemeckis, regizor: "Am vrut sa le provoc celor din public ameteli."

Si printre primii care au ... ametit s-a numarat un jurnalist, care a si recunoscut asta, in cadrul unei confernte de presa: "Mi-e groaza de inaltimi si cu greu mi-am infranat dorinta de a parasi sala."

Altii nu au rezistat si au abandonat sala de cinema, fortati de ameteala si o stare de greata. Si-au spus apoi povestea pe Twitter si i-au avertizat pe cei care sufera de vertij sa evite pelicula. Ce-i drept, urmarind scenele din film pare greu de crezut ca actorul principal se afla la doar trei metri si jumatate deasupra solului.

Joseph Gordon Levitt, actor: "Au construit un platou minunat cu cele doua etaje de sus ale cladirilor si l-au inconjurat de verde."

Ecranul verde le ... permite apoi efectelor speciale sa "intre in scena".

Cititi mai multe detalii despre filmul "The Walk" pe www.procinema.ro.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO