Ducesa de York mărturisește că a dormit pe străzile din București și a căutat prin gunoaie

Ultima actualizare: 07-06-2020 16:02
sarah ferguson
Shutterstock

Sarah Ferguson, Ducesa de York, a mărturisit că a căutat prin gunoiul unui fast-food în timpul petrecut dormind pe străzile din București.

Ducesa a dormit pe străzile capitalei în cadrul unui program prin care aveai oportunitatea să experimentezi condițiile în care trăiesc persoanele fără adăpost numit Haircuts4Homeless, conform site-ului extra.ie.

În timpul petrecut trăind ca o persoană fără adăpost, Ducesa a învățat cum să se descurce de la un băiat în vârstă de 15 ani.

„Am dormit pe străzi în București într-o gară și am scris despre experiența mea pentru Medici fără Frontiere”, a spus Ducesa de York.

„Am decis să fac asta deoarece nu pot să îmi desfășor activitatea fără să știu exact cum se simt acele persoane. Nu voi uita asta niciodată. M-am întâlnit în gară cu un copil de 15 ani care mi-a spus să nu îmi fac griji și să stau cu el”, a declarat Sarah Ferguson, care a înființat între timp o asociație caritabilă.

Băiatul a ajutat-o să strângă toate cele necesare pentru a supraviețui o noapte pe străzi.

„Am căutat prin coșurile de gunoi de la un supermarket și am fost recunoscătoare pentru cartoanele aruncate, deoarece mi-au ținut de cald noaptea”, a menționat Ducesa.

Sarah a menționat că experiența a făcut-o să fie mult mai recunoscătoare pentru viața pe care o duce în Marea Britanie, în special pentru munca din sistemul de sănătate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO