Designerii romani care pun tara noastra pe harta mondiala a modei si le imbraca pe Madonna, Jennifer Lopez sau Shakira

11-05-2014 20:37


Intr-o lume a modei dominata de marile capitale ale lumii, numele Romaniei a ajuns sa fie in atentia tuturor datorita designerilor nostri.

Madonna, Shakira sau Jeniffer Lopez sunt doar cateva dintre vedetele care poarta tot mai des creatii semnate de romani. "Generatia noastra incepe, pentru prima data in istorie, sa aseze Romania pe harta modei" - spun designerii de la noi, care si-au inceput visul in ateliere improvizate, in Bucuresti.

La premiile Grammy 2014, Madonna a oferit inca un moment istoric, celebrand casatoria mai multor cupluri gay. La succesul ei a contribuit si Andreea Badala, designerul brandului MURMUR. Senzualitatea si elementele de erotism ale creatiilor sale au fost pe placul Madonnei, care a ales atunci un corset alb.

"Pentru Madonna am primit un brief si am lucrat exact pe masurile ei. Am lucrat mai multe propuneri pentru ea, din care una a fost acceptata si purtata", spune Andreea.

Andreea a studiat designul la Facultatea de Arte, iar viata a adus-o apoi chiar in echipa de creatie a lui Alexander Mqueen, la Londra. Spune ca hainele ar trebui adaptate in functie de personalitatea celei care le poarta.

"Capete, nu palarii" - este motto-ul Kristinei Dragomir - o creatoare de palarii care a ajuns cunoscuta in toata lumea. Piesele sale cu mesaj au impresionat-o si pe Altetea Sa, Principesa Margareta a Romaniei, iar in scurt timp Kristina a ajuns designer oficial al Casei Regale.

Azi, palariile Kristinei se gasesc in magazine celebre din Paris sau Tokio, iar reprezentantii lui Beyonce si ai Madonnei au contactat-o pentru un proiect special.

"Se lucreaza in jur de 2-3 saptamani, totul este cusut de mana, decupata. Ne-am propus sa fie asa ca un crampei din natura, din gradina, sa fie ceva fascinant", spune Kristina.

Atractia pentru haine si accesorii a dobandit-o de la bunica sa, iar cand nu creeaza palarii, picteaza.

Rhea Costa, pe numele real, Andreea Constantin, s-a remarcat si ea peste hotare. Rochiile sale au fost alese de mai multe vedete de la Hollywood pe covorul rosu, dar au succes la fel de mare si in Romania.

"Imi propun ca rochiile mele sa ajute femeile atunci cand au nevoie", spune Andreea Constantin.

Unul dintre cele mai cunoscute nume de designer roman in strainatate este al Mariei Lucia Hohan. Shakira, Lana del Rey sau Jennifer Lopez i-au purtat in ultimii ani creatiile. Venera Arapu, Aura Cercel sau Stephan Pelger se bucura si ei de mare succes peste hotare in lumea pretentioasa a modei.

VIDEO PROTVPLUS.RO