Cea mai ascultată piesă rock a tuturor timpurilor, pe internet, a fost lansată în 1975

11-12-2018 17:07


spotify

”Bohemian Rhapsody”, legendara piesă a formației Queen, a devenit cea mai ascultată piesă rock a secolului al 20-lea, cu peste 1,6 miliarde de stream-uri globale.

Inițiativa Universal Music este cea care a generat acest fulminant succes, prin promovarea coloanei sonore a filmului „Bohemian Rhapsody” pe toate platformele digitale și prin lansarea unor programe experimentale, cu scopul de a aduce în atenția publicului muzica formației Queen, la mai bine de 40 de ani de când acest material a fost înregistrat inițial.

În acest fel, „Bohemian Rhapsody”, una dintre cele mai cunoscute piese semnate Queen, lansată în 1975 și extrasă de pe albumul „A Night At The Opera”, a ajuns acum să atingă performanță de a fi ascultată de peste 1,6 miliarde de ori pe principalele platforme de streaming.

Imaginea piesei „Bohemian Rhapsody” este de foarte multe ori asociată cu cea a uneia dintre cele mai importante cântece scrise vreodată. În 2004, piesa a fost introdusă în Grammy Hall of Fame, iar performanță vocală a lui Freddie Mercury e recunoscută de către cititorii revistei Rolling Stone drept cea mai bună din istoria muzicii rock.

”Bohemian Rhapsody” este una dintre cele mai frumoase piese scrise vreodată de către una dintre cele mai mari formații din lume. Suntem mândri să reprezentăm Queen și încântați să vedem cum piesă are puterea de a inspiră noile generații de fani, chiar și la patru decenii după lansarea să. Felicitările mele trupei Queen și lui Jim Beach (managerul Queen) pentru reușită incredibilă, ce va sta acum drept testament al trupei Queen.”, spune Sir Lucian Grainge, director și CEO al Universal Music, potrivit unui comunicat.

Piesa „Bohemian Rhapsody” a fost lansată ca single pe 31 octombrie 1975 și a reprezentat primul material semnat Queen care a ajuns în Top 10 în Statele Unite - în timp ce în Marea Britanie a stat pe prima poziție timp de 9 săptămâni, un record la acele vremuri.

Soundtrack-ul filmului ”Bohemian Rhapsody poate fi ascultat aici.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO