Cannes 2015. Scurtmetrajul "Ramona" a castigat premiul "Canal +" la prestigiosul festival de film. VIDEO

21-05-2015 23:40


poster film Ramona

Scurtmetrajul "Ramona" de Andrei Cretulescu a primit premiul ''Canal +'' al sectiunii Semaine de la Critique, la Cannes.

Premiul ''Canal +'' este oferit unui singur film de scurt sau mediu metraj din cadrul sectiunii, de catre echipa prestigiosului canal de televiziune, potrivit Agerpres.

Astfel, scurtmetrajul romanesc "Ramona" urmeaza sa fie difuzat de postul de televiziune respectiv. Violent, stilizat si fara dialoguri, "Ramona" incheie trilogia realizata de Andrei Cretulescu si inceputa cu scurtmetrajele "Bad Penny" (2013) si "Kowalski" (2014). Din distributie fac parte aceiasi actori ca si in scurtmetrajele anterioare: Rodica Lazar, Dorian Boguta, Andi Vasluianu, Serban Pavlu, carora li se adauga Ana Ularu. In prezent, Andrei Cretulescu este in postproductie cu scurtmetrajul "Sapte luni mai tarziu" si in preproductie cu primul lungmetraj, "Charlton Heston", pe care il va filma in toamna.

"Ramona" este un scurtmetraj 100% independent, produs de Andrei Cretulescu (Kinosseur), Radu Stancu (deFilm) si Claudiu Mitcu (We Are Basca). Coproducatori sunt Dan Chisu (DaKino) si Eugen Kelemen (Digital Cube). Semaine de la Critique este o sectiune paralela a Festivalului de la Cannes, infiintata in 1962 si concentrata pe regizori aflati la inceput de cariera.

Premiul ''Canal +'' a fost acordat pentru prima data in 1992. De-a lungul timpului, printre regizorii onorati cu aceasta distinctie s-au numarat Chris Landreth, Bill Plympton, Denis Villeneuve, Daniel Joseph Borgman si Gaelle Denis

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO