Amenda primită de o emisiune din SUA, după ce a replicat sistemul prezidențial de alertă

Dată publicare: 16-08-2019 20:16
Dată actualizare: 16-08-2019 20:16


Jimmy Kimmel Live, amendat pentru că a replicat sistemul prezidențial de alertă

Talk show-ul lui Jimmy Kimmel, difuzat de televiziunea ABC, a primit o amendă de 395.000 de dolari, după ce a replicat de trei ori tonul produs de sistemul prezidențial de alertă.

Sunetul s-a auzit de trei ori în timpul unei scenete menită tocmai să ironizeze acest mecanism, notează BBC.

În aceeași zi în care s-a difuzat emisiunea, 3 octombrie, sistemul de alertă fusese testat la nivel național. Peste 200 de milioane de telefoane au primit o notificare. Sistemul, menit să informeze populația asupra unor evenimente extrem de grave, precum dezastre naturale sau acte teroriste, este controlat de Agenția Federală pentru Managementul Urgențelor. În cazul unei urgențe naționale, președintele american Donald Trump este cel care dă Agenției ordin să activeze mecanismul.

Simulând tonul de alertă, Jimmy Kimmel Live! a încălcat regulile audio-vizuale din Statele Unite. Conform acestora, televiziunile nu au voie să reproducă sunetul, pentru a nu crea confuzie și a nu alerta fără rost populația.

ABC a admis că a folosit respectivul ton de trei ori, dar asta pentru că nu știa că nu are voie să facă acest lucru. Televiziunea a precizat că greșeala nu se va mai repeta.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: BBC


VIDEO PROTVPLUS.RO