Reportaj cu camera ascunsă la Spitalul din Constanța. ”Puneți ceva în buzunar la asistente. 30 de lei”

×
Codul embed a fost copiat

Este anchetă internă la Spitalul Judeţean Constanța, după ce cântăreaţa Alexandra Stan s-a plâns de condiţiile de acolo, dar şi de atitudinea asistentelor.

Vedeta recunoaşte că medicii au ajutat-o, fără să aştepte o raspalată, dar acuză restul personalului că nu îşi îndeplineşte datoria, dacă nu primeşte şpaga. Pe Internet, artista a postat fotografii cu pereţii scorojiţi din spital, cu gândaci pe faianţă şi gunoaie în saloane. Conducerea spitalului susţine că nici Alexandra Stan, nici tatăl ei, nu au depus oficial vreo reclamaţie. Dar după aceste acuzaţii, direcţia a deschis o investigaţie. 

Cel puţin trei milioane de oameni din toată lumea, printre ei şi foarte mulţi străini, au citit postarea Alexandrei Stan. Cântăreaţa povesteşte de condiţiile mizere din salonul tatălui ei, internat la Spitalul Judeţean Costanța. Artista a postat şi fotografii cu pereţi scorojiţi, gândaci pe faianţă şi gunoaie aruncate în colţurile camerei.

„Am fost să-l vizitez, să îi fiu alături și am rămas șocată de condițiile de la etajul 1, Secția Medicală 2, din cadrul Spitalului Județean Constanța. Doamna doctor care are grijă de tatăl meu este deosebită și corectă, însă asistentele nu au vrut nici măcar să stea de vorbă cu mine când le-am atras atenţia că trebuie schimbată branula. Ca să nu mai spun că pentru schimbarea cearșafului trebuie să le dai bani. Mizerie, dezinteres și lipsa de respect față de pacienți”, a scris ea.

Alexandra Stan povesteşte că la un moment dat perfuzia tatălui ei s-a oprit şi a cerut ajutor asistentelor de serviciu.

Citește și
„Ce se întâmplă e nebunie curată. Și-au ieşit din minţi. Sunt ruşinea Rusiei”. Omul interzis în Rusia lui Putin vine la București

Alexandra Stan: „Eu m-am dus şi am rugat-o pe asistentă, am rugat-o să vină să se uite la branula tatălui. Are un anumit ser şi se oprise şi m-am dus să o rog să se uite şi m-a repezit foarte urât. N-am timp. O să vin şi a venit peste 45 de minute şi a trebuit ca tata să o regleze singur."

Cântăreaţa Alexandra Stan susţine că şi alţi pacienţi şi aparţinători vorbesc despre aşa-zisa bursa a spăgilor din spitale.

Alexandra Stan: „Toţi bolnavii se plângeau că dacă nu le dai, nu te bagă nimeni în seamă, toată lumea ştie lucrul ăsta. Nu este un lucru tabu sau ceva secret. Toată lumea ştie şi uite eu zic public lucrul ăsta. Da, în România aşa se practică."

În replică, reprezentanţii Spitalului Judeţean Constanța susţin că în cazul Alexandrei Stan nu au primit oficial nicio plângere.

Bogdan Obadă, directorul medical al Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța: „Ne-am simţit obligaţi să ne sesizăm şi să facem o anchetă internă să vedem despre ce este vorba. Am solicitat puncte de vedere şi ale medicului şef de secţie şi m-am simţit obligat şi eu, personal, să vorbesc şi cu pacientul despre care este vorba, care pacient mi-a spus că nu există o astfel de situaţie. Deci dânsul nu a reclamat nimic şi nu are nimic de reclamat!”

Venitul lunar mediu în luna decembrie al unei asistente din Spitalul Judeţean Constanța este de 2500 de lei. Şi cel mai bine plătit asistent specialist a câştigat, în decembrie, 10.000 de lei net.

Experiment ProTV cu camera ascunsă la spital

Reporterii ProTV au mers la spitalul din Constanța cu o cameră ascunsă şi au pretextat că au o rudă internată la cardiologie.

Camera Ascunsă
"Cu asistenta şefă să vorbiţi cu ea şi să le lase vorbă în fiecare seară la fiecare schimb de tură la celelalte care intră să se ocupe de ea. Trebuie să-i daţi ceva la asistenta şefă!
- Un milion este ok?
- Vreo 50 de lei ceva. Îi băgaţi în buzunar ca să spună la fiecare tură să se ocupe de ea."

"- Puneţi ceva în buzunar la asistente. 30 de lei acolo. E asistenta acolo, e una singură. Îi dai 50 de lei. I se înroşise acolo branula... şi nimic. Trebuia să-i dai ceva."

Reprezentanţii Spitalului susţin că până acum nu au primit nicio plângere, dar cu toate acestea au început o anchetă internă.

Bogdan Obadă, director medical Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța: "Am solicitat puncte de vedere şi ale medicului şef de secţie şi m-am simţit obligat şi eu personal să vorbesc şi cu pacientul despre care este vorbiți. Și nu are nimic de reclamat! Curăţenia se face la zi, dezinsecţia, la zi."

 

 

 

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Cântăreață condamnată pentru că a spus că apa din fluviul Nil nu e bună de băut
Cântăreață condamnată pentru că a spus că apa din fluviul Nil nu e bună de băut

Sherine Abdel Wahab, cântăreaţa egipteană de muzică pop care a fost trimisă în judecată pentru că a făcut o afirmaţie nefavorabilă în legătură cu fluviul Nil, a fost condamnată, marţi, la şase luni de închisoare, scrie AFP.com.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.