9 traficanti de obiecte dacice, retinuti. Unul dintre ei, vecin cu Predoiu

Ultima actualizare: 07-11-2012 15:55

Indivizii sunt acuzati c-ar fi dezgropat si vandut monede antice si statuete de pe vremea dacilor, furate din situri arheologice. Unul dintre liderii gruparii se ascundea bine: era vecin cu ministrul justitiei, Catalin Predoiu.

Politistii de la investigatii criminale au descins joi dimineata la 28 de adrese din judetele Ilfov, Constanta si Hunedoara. Mare le-a fost surpriza cand s-au intalnit in Pipera cu Catalin Predoiu. Unul dintre suspecti locuia perete in perete chiar cu ministrul justitiei.

Monedele gasite in vila din Pipera provin din zona Dobrogei si urmau sa fie vandute, cel mai probabil, in Austria si Germania.

 

Politistii au mai gasit monede, aproape 10.000 la numar din aur, argint si bronz, dar si 10 statuete si alte obiecte valoroase ce ar putea proveni din vremea dacilor.

Cei 9 suspecti audiati erau foarte bine organizati. Cautau comorile cu detectoare speciale in situri arheologice din Dobrogea sau muntii Orastie. Obiectele gasite ajungeau apoi la intermediari, care le vindeau in tara, dar mai ales in strainatate.

Suspectii vor fi cercetati in libertate pentru trafic cu obiecte de patrimoniu. Pedeapsa maxima in acest caz poate ajunge la 5 ani de inchisoare.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO