Trei speologi disparuti in pestera Huda lui Papara, gasiti teferi

Ultima actualizare: 11-08-2012 01:03

Trei speologi din Targu Mures s-au temut ca pestera Huda lui Papara, din Alba, le va fi mormant. Aproape o noapte si o zi au asteptat ca cineva sa-i gaseasca si sa-i scoata cu bine din galeria inundata. Salvamontistii i-au descoperit teferi

 

Sase membri ai unui club de speologie din Targu Mures - un topograf, un profesor si patru studenti - au pornit catre Pestera Huda Lui Papara din Muntii Trascaului, pentru niste masuratori.

Putin inainte de miezul noptii, unul dintre ei dadea alarma: trei colegi sunt blocati inauntru si sunt amenintati de viitura.

Cei trei au fost prizonierii cursului de apa care traverseaza pestera, la circa 800 de metri de la intrare. Din cauza ploii abundente, acesta s-a umflat si a blocat practic orice cale de iesire din galerie. Dupa o zi, salvatorii au reusit sa ia legatura cu barbatii si sa-i scoata la lumina.

Salvatorii spun ca este o minune ca i-au gasit in stare atat de buna avand in vedere ca au stat acolo aproape 24 de ore.

Chiar daca pestera este o minunatie - spre exemplu ascunde cea mai mare colonie de lilieci din Romania si cea mai mare cascada - cei trei spun ca nu se vor intoarce prea curand. Si vor avea grija ca atunci cand o vor face, meteorologii sa vorbeasca despre seceta, nicidecum despre ploi.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO