Spargere de peste 89.000 de lei la Vama Satu Mare


Ultimul update: Vineri 03 August 2012 10:55
Sursa: Satu Mare
Data publicarii: Marti 07 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Satu Mare
Politistii au recuperat marfa furata de paznic

Un barbat angajat sa aiba grija de zeci de mii de tigari provenite din contrabanda si alte bunuri din incinta Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Satu Mare a furat 16.000 de pachete de tigari si cafea, in valoare de peste 89.000 lei.

Planul a fost pus la cale impreuna cu doi cetateni de etnie roma si doi tineri, sot si sotie, de 29 si 35 de ani. Tigarile urmau sa fie vandute unor traficanti de tigari.

Paznicul, un barbat de 55 de ani, era angajat in Vama Satu Mare de doi ani de zile. Cunostea foarte bine mersul treburilor in institutie.

Luni noapte, in timpul serviciului, s-a gandit sa dea lovitura. Si-a lasat complicii in institutie, le-a aratat ce au de facut, au scos tigarile din magazie si dusi au fost. Pentru ca spargerea sa fie spargere, paznicul le-a indicat hotilor care geam sa-l sparga si cum sa intre.

Pana dimineata, barbatul a stat linistit, iar la predarea schimbului nu a suflat o vorba. Agentul de paza care a intrat in tura a observat la un moment dat ca geamul magaziei este spart.

Tigarile au fost transportate in mai multe randuri cu masinile. Politia a gasit in doua apartamente ale complicilor marfa furata.In depozitul Vamei din Satu Mare se aflau pe inventar 300.000 de pachete de tigari de diferite marci, provenite din traficul cu tigari din Ucraina.

Cei doi soti si paznicul au fost retinuti pentru furt calificat si complicitate la furt calificat, acestia urmand a fi prezentati in fata instantei de judecata cu propunerea de aretsare preventiva. Pentru ceilalati doi complici cercetarile continua, pentru stabilirea intregii activitati infractionale.

Sursa: Satu Mare Pro TV

Captura de tigari la vama Varsand
Acuzatii grave de coruptie in cadrul Directiei Regionale Vamale Iasi
Captură record de ţigări la vama Nădlac
Acuzatii grave de coruptie in cadrul Directiei Regionale Vamale Iasi
Captură record de ţigări la vama Nădlac
VIDEO PROTVPLUS.RO