Patru tineri din Braila dorm pe strazi de bunavoie!


Ultimul update: Luni 24 Septembrie 2012 12:24
Data publicarii: Marti 23 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Galati

Patru tineri cu dizabilitati din Braila dorm, de o buna bucata de vreme, pe un trotuar din oras, printre sacose si cartoane. Ei sustin ca nu au familii, ca au crescut la casele de copii si mai apoi, au fost dati afara, pentru ca au implinit 18 ani.

Cei patru tineri, o fata si trei baieti, cu varste intre 18 si 24 de ani, stau cat e ziua de lunga intinsi pe trotuar, inconjurati de sacose cu paturi si cateva rufe. 

Ei se plang ca au fost dati afara din casele de copii in care au crescut, pentru ca au depasit varsta pana la care pot fi tinuti acolo. Spun cu durere ca acum ingheata de frig pe timpul noptii, rabda de foame si nimeni nu le intinde o mana de ajutor, mai ales ca sunt bolnavi.

Verificata, povestea celor patru se dovedeste a fi cu totul alta: doi dintre ei au fost gazduiti intr-un centru de la Baraganu, de unde au fugit a doua zi, pentru ca era prea departe de oras. Ei se pot intoarce oricand acolo, pentru a sta cat au nevoie, insa nu vor sa faca acest lucru.

Cei patru vor fi indrumati catre un centru de asistenta sociala, insa autoritatile se tem ca acestia vor fugi din nou, pentru ca sunt invatati cu traiul pe strazi.

Tags: copii, strazi, braila,

La Braila, Ziua Europeana a Mobilitatii s-a transformat intr-un haos total
Tigari si bauturi alcoolice, vandute in apropierea scolilor din Braila
Braila: salcam de cateva sute de kilograme, cazut peste o masina parcata
VIDEO PROTVPLUS.RO