Turda: elevii de la Colegiul Mihai Viteazul lupta impotriva inundatiilor


Ultimul update: Miercuri 07 Noiembrie 2012 18:11
Data publicarii: Luni 22 Septembrie 2008 00:00
Categorie: Cluj

Inundatiile din ultimii ani, care au lovit in mod constant Romania, au dus si la crearea unui front comun intre autoritati si voluntari, pentru lupta impotriva acestui gen de dezastre.

Printr-un proiect finantat de Uniunea Europeana, elevii de la Colegiul National Mihai Viteazul din Turda au fost cooptati intr-un program de voluntariat in lupta impotriva dezastrelor.
 
Doar opt institutii scolare din trei judete din tara au fost angrenate in proiectul “Toti impotriva inundatiilor”, finantat de Uniunea Europeana, si care se desfasoara in perioada 22-26 septembrie 2008 sub genericul “Fii pregatit, noi suntem!”.
 
In prezenta ofiterilor din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Avram Iancu” din Cluj si a colaboratorilor germani ai acestora, a fost prezentat planul de actiune, unul extrem de generos, dar si stimulant pentru liceenii turdeni. Ei s-au antrenat impreuna cu pompierii militari turdeni, dar si cu cei din serviciul civil din cadrul Primariei, iar spiritul de competitie insuflat de profesionistii din cadrul subunitatii pompierilor turdeni s-a transmis imediat inimosilor voluntari.
 
THW din Germania este o organizatie de voluntari cu traditie in toate landurile, care insumeaza zeci de mii de voluntari, ce se pregatesc continuu pentru a lupta impotriva dezastrelor sau calamitatilor naturale.
 
Din colaborarea romano-germana se spera preluarea calitatilor ambelor parti, pentru pregatirea comuna a voluntarilor care trebuie sa se bazeze, in primul rand, pe o reatie extrem de rapida dar si pe o disciplina tipic “nemteasca”. 

Partea cea mai apreciata a fost concursul, care a avut mai degraba rol demonstrativ, intre doua echipe de voluntari de la Colegiul National Mihai Viteazul, dar si cu participarea pompierilor militari si civili turdeni.
 
Colegii competitorilor si-au incurajat favoritii, asa cum doar tinerii de varsta lor stiu sa o faca.

Tags: elevi, inundatii, turda,

Elevii de liceu vor invata cum sa reactioneze in cazul unor inundatii
Tariceanu i-a tras la raspundere pe responsabilii de casele inundate
Judetele care au suferit de pe urma inundatiilor sunt lovite de epidemii
VIDEO PROTVPLUS.RO