USR, după OUG anunțată de Tudorel Toader: ”Astăzi este o zi neagră”


Ultimul update: Miercuri 20 Februarie 2019 09:48
Data publicarii: Marti 19 Februarie 2019 18:14
Categorie: Stiri Politice
Stelian Ion

Uniunea Salvaţi România consideră că ordonanţa de urgenţă pentru modificarea legilor Justiţiei, anunţată marţi de ministrul Tudorel Toader, reprezintă o modalitate de legiferare împotriva tratatelor UE.

USR face un apel la organismele internaţionale să intervină, dar şi la cetăţeni să nu rămână indiferenţi şi să iasă în stradă, a declarat deputatul USR Stelian Ion.

"Astăzi este o zi neagră pentru Justiţia din România. PSD, ALDE, Tudorel Toader au reuşit să dea o ordonanţă de urgenţă prin care acaparează practic ÎCCJ, acaparează Parchetul General, DNA, DIICOT, vor să pună mâna pe absolut tot ce înseamnă justiţie în această ţară. (...) Vom putea ataca la CCR, dar va trebui să facem apel şi la organismele internaţionale. Deja Comisia Europeană trebuie să intervină. Trebuie să dea socoteală cineva din acest Guvern, din acest Legislativ, pentru că se legiferează împotriva tratatelor Uniunii Europene şi a MCV. Dacă se va merge pe această linie, se va ajunge în faţa Curţii Europene de Justiţie şi acolo România va pierde. Şansa noastră este că suntem membri ai UE şi avem speranţe în acest sens. În rest, cetăţenii României cred că au un nou motiv să protesteze pentru nenorocirea care s-a întâmplat astăzi, sper să nu treacă cu vederea, că este o mare mizerie ce s-a întâmplat astăzi pe legile Justiţiei. Şi cred că pieţele se vor umple din nou de protestatari care apără statul de drept", a afirmat Stelian Ion, la Parlament.

Potrivit acestuia, ordonanţa de urgenţă prezentată de Tudorel Toader "nu a fost absolut deloc discutată, nu a fost anunţată".

"Pur şi simplu este o ordonanţă de urgenţă care aruncă în aer legile Justiţiei. Dincolo de răul deja făcut de Parlament prin modificarea legilor Justiţiei, astăzi se fac alte şi alte modificări absolut nocive pentru Justiţie. Trebuie să spunem foarte clar că ceea ce se întâmplă acum este o continuare a Ordonanţei 13 din 2017, este o continuare a mutilării legilor Justiţiei, este o continuare a lungului şir de ordonanţe de urgenţă prin care se doreşte acapararea Justiţiei. În primul rând, Tudorel Toader vine astăzi cu modificări de numire a procurorilor de rang înalt. Avizul Secţiei pentru procurori nu mai este necesar. (...) Mai mult, pe viitor va putea fi numit un procuror general, un procuror şef DNA, un procuror şef DIICOT sau procurori şefi de secţii din cadrul acestor parchete dacă în prezent este judecător, ceea ce este o aberaţie absolută şi în deplină contradicţie cu ceea ce însuşi PSD a clamat în ultima perioadă şi anume separaţia carierelor magistraţilor. (...) Se doreşte numirea unor judecători obedienţi la ÎCCJ şi, pentru că legea actuală constituie o piedică pentru aceşti politicieni, se modifică legea în sensul în care pe viitor interviul - acel criteriu de selecţie foarte subiectiv şi foarte lax - va avea o pondere din ce în ce mai mare în evaluarea făcută la adresa candidaţilor pentru funcţia de judecător la ÎCCJ. Şi, în al doilea rând, se modifică criteriile referitoare la vechimea în funcţie. (...) Sunt multe modificări foarte foarte grave", a mai spus deputatul USR.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO
Echipa României, premiată pentru "Cele mai bune praline" la Concursul Mondial de Patiserie, Gelaterie și Ciocolaterie

11:44
Mihai Trăistariu, între celebritate și austeritate

Mihai Trăistariu: "Este o bătălie cruntă, am făcut acele poze pentru că nu mă mai auzeam"


13:42
Mihai Bobonete împreună cu gașca din Las Fierbinți, despre viața din spatele celebrității

Bobonete: "Celebritatea nu m-a luat prin surprindere, eram pregătit"


14:09
Echipa "România, te iubesc" lansează cartea "Ne facem bine"

Cartea "Ne facem bine", o antologie de fapte văzute și vorbite la "România, te iubesc"


10:23
Nașterea naturală sau cezariana: Ce alegem?

Anca Vereanu: "Anestezia epidurală ajută mama pe parcursul travaliului"


17:35
Vica Blochina, față în față cu detectorul de minciuni

15:19
Diana Ungureanu a părăsit bucătăria MasterChef. Finala se decide între Ionuț, Alina și Cezar

04:34
Iluzie sau un preparat impecabil? Chef Ettore Botrini a oferit un moment culinar deosebit, care i-a fascinat pe concurenții rămași în competiție

07:32
Raluca Podea, fosta iubită a lui Florin Pastramă, s-a demachiat în direct La Măruță

13:09
PROFA s-a tatuat

05:22