Un orădean a fost arestat pe nedrept pentru o crimă. Cu cât va fi despăgubit

01-11-2017 22:12


Oros Nicolae Dorin

Un orădean, care a fost pe nedrept acuzat de crimă, va primi despăgubiri în valoare de 22.000 de euro, scrie Bihon.

 Oros Nicolae Dorin a dat Statul Român în judecată după ce a fost judecat timp de 6 ani, în calitate de inculpat, și și-a petrecut un an și o lună privat de libertate, notează Bihon.

Orădeanul a contestat decizia instanțelor românești, după ce a fost condamnat pe nedrept. Oros a fost acuzat că l-a ucis pe taximetristul, Bajkán Péter, care a fost găsit cu o plagă împușcată, în anul 2009, într-un șanț.

Autortitățile nu ar fi găsit probe împotriva lui Oros. Inclusiv, Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici” din București a infirmat varianta că urmele ADN găsite pe volanul și pe stația de recepție a taximetristului i-ar fi aparținut orădeanului.

Clientul meu a îndurat un proces penal de şase ani de zile şi un an de arest preventiv pentru fapte care nu le-a comis. Toate cele trei complete de judecată care s-au pronunţat au dat sentinţe de nevinovăţie. Vom solicita să i se acorde daune materiale şi morale date fiind consecinţele acestui proces asupra sa şi a familiei sale”, a declarat avocatul Răzvan Doseanu imediat după achitare.

Nemulțumiți de sentința primită, în luna iulie 2015, Nicolae Oros a dat în judecată Statul Român cerând despăgubiri, iar acum va primi 22.000 de euro.

Avocatul tânărului se declară nemulțumit de suma pe care clientul său o va încasa. „Această sumă nu poate să evaluaze și nici să repare suferința prin care acest tânăr, acum în vârstă de 29 de ani, a trecut. Cei 22 000 de euro reprezintă o sumă derizorie raportată la prejudiciile materiale și morale create lui Nicolae Oros Dorin și familiei sale”

Orădeanul susține că procesul i-a schimbat viața, fiind acuzat pe nedrept de crimă la vârsta de 23 de ani.

Sursa: Bihon

VIDEO PROTVPLUS.RO