Un deputat a fost trimis în judecată de DNA pentru că ar fi promis mită la moțiunea de cenzură

Ultima actualizare: 22-12-2021 16:09
DNA

Un deputat din Parlamentul României a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru o mită pe care ar fi promis-o la moțiunea de cenzură din 5 octombrie, în urma căreia a fost demis Guvernul Cîțu.

 

Potrivit unui comunicat al DNA, este vorba despre deputatul PNL Cosmin Șandru, care ar fi promis funcţii pentru apropiaţii unui alt parlamentar, dacă nu se prezintă la votul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu.

Alături de parlamentarul liberal a mai fost trimis în judecată și Florin Bitea, director general al Societăţii de Transport Public Timişoara, acuzat tot de infracţiunea de dare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:

La data de 01 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, inculpații Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați ai acestuia din urmă în posturi de conducere a unor instituții publice, după ce ar fi fost înscriși formal ca membri de partid.

Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție” - se arată în comunicatul DNA.

 

 

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO