Un bărbat din Iași și-ar fi abuzat fiica minoră timp de 7 ani

Ultima actualizare: 20-01-2020 17:43

Un bărbat din județul Iași este cercetat pentru o faptă oribilă. Individul este bănuit că și-ar fi abuzat sexual fiica, din vremea când aceasta avea doar 6 ani!

Acum, adolescență are 13 ani și a fost preluată de un asistent maternal. Teribilele fapte au ieșit la iveală abia după ce fata a fost luată în grija statului.

Bărbatul a fost trimis recent în judecată pentru viol în formă continuată. Și asta pentru că, spun autoritățile, cumplitele fapte s-ar fi petrecut din 2013, până în 2017. La vremea respectivă, copila avea doar 6 ani. Vecinii spun că familia este dezorganizată.

Vecină: „Numai băutură și scandal, se culcau de-a valma. Bărbatul ar fi abuzat-o. Da, de la vârsta de 6 ani. Lumea din sat auzea că umblă cu copii de vârstă ei, proabil fiind abuzată de tatăl ei. N-a povestit până n-a fost luată în centru”.

Doar după ce fata a fost luată din familie în regim de urgență, psihologii au aflat și prin ce a trecut biata copilă.

Vecină: „Cică ar fi abuzat pe fiica lui. Dacă a fost în stare de așa ceva, să stea în pușcărie. Fata era mititica, mama are probleme psihice, e bolnavă demult. Merită pușcărie, cum să faci așa ceva?”.

Cazul a intrat în atenția celor de la Protecția Copilului în 2017. Acum, adolescenta se află în grijă unui asistent maternal.

Tiberiu Bantas, purtător de cuvânt al Direcției pentru Protecția Copilului Iași: „În prezent are o evoluție bună, are progrese la învățătură. A avut și eșec școlar la vremea respectivă. Din câte s-a discutat cu psihologii, reiese că a fost molestată și abuzată sexual o perioada mare, cam 3 ani”.

Dacă va fi găsit vinovat, tatăl fetei riscă până la 12 ani de închisoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO