Tudorel Toader, precizări despre proiectul prin care deținuții vor fi despăgubiți

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Tudorel Toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a făcut vineri precizări pe Facebook în legătură cu proiectul de lege care i-ar putea despăgubi financiar pe foștii deținuți care au fost închiși în condiții necorespunzătoare.

În respectiva postare, Tudorel Toader precizează că ”niciun oficial nu a avansat vreo sumă de bani pentru posibile despăgubire ale foștilor deținuți".

Citește și: Toader pregăteste un proiect prin care să le dea bani deținuților care au stat în condiții necorespunzătoare

Mesajul integral: "Simple precizari:
1. Ministerul Justitiei nu a solicitat nici o ancheta administrativa la Curtea de Apel Ploiesti, referitoare la faptul ca au fost necesare doua saptamani pentru ca originalele documentelor de extradare sa ajunga la Bucuresti ! Daca o astfel de ancheta se desfasoara, poate fi la initiativa laudabila a conducerii instantei.
2. Nici un oficial nu a avansat vreo suma de bani pentru posibile despagubiri ale fostilor detinuti, in sensul hotararii pilot CEDO, referitoare la conditiile necorespunzatoare din penitenciare. Au fost insa oferite exemple similare din alte state - Ungaria, Italia....!
3. Victimele infractiunilor se constituie parte civila in procesul penal, urmand a fi despagubite de catre inculpati, cei care au produs prejudiciul. Statul confisca ceea ce s-a dobandit prin comiterea infractiunilor."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO