Proces inedit. Fugarul Radu Mazăre își pune în încurcătură avocații

Dată publicare: 07-01-2018 18:15
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


Fugarul Radu Mazăre își pune în încurcătură propriii avocați. Fostul edil al Constanței se lasă pe mâna apărătorilor în procesul în care este judecat pentru că ar fi primit o șpagă de 175.000 de euro.

Procesul de luni de la instanța supremă se va dovedi unul inedit - câtă vreme doi dintre cei trei inculpați sunt fugiți din țară.

Singurul care ar putea fi totuși prezent este fratele lui Radu Mazăre, Alexandru.

Fostul primar Radu Mazăre a fugit în Madagascar și nu va mai veni la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde este judecat între altele pentru că ar fi primit o șpagă de 175.000 de euro de la omul de afaceri israelian Avraham Morgestern - ca să îi dea acestuia contractul de construire a unui cartier de locuințe sociale în Constanța.

În acest dosar, inculpatul Mazăre nu mai avea nicio interdicție.

Avocații fostului edil spun însă că Mazăre și-a asumat riscul să fie arestat în lipsă, atunci când a decis să fugă din țară. Gestul de a sfida obligațiile ce i-au fost impuse prin controlul judiciar ar putea să îl coste.

Radu Mazăre nu este singurul inculpat fugar din dosar. Omul de afaceri Avraham Morgestern a fost prins de curând în Argentina și așteaptă să fie extradat în România.

Mazăre ar putea fi dat în urmărire internațională, dar numai dacă instanța supremă va emite pe numele lui un mandat de arestare în lipsă.

”Există în prezent suficiente date din care rezultă că inculpatul s-a ascuns în scopul de a se sustrage de la judecată şi totodată că există un risc real şi serios ca inculpatul să se sustragă de la răspundere penală". (Sursa: Dosarul lui Radu Mazăre).

Deși este la un pas de a fi condamnat în prima instanță pentru acuzația de luare de mită, Radu Mazăre își îndreaptă atenția mai degrabă nu spre instanța supremă, cât mai ales spre comisia condusă de Florin Iordache zis și ”altă întrebare”, care este gata să promoveze și să adopte în Parlament o prevedere conform căreia un inculpat fugar să nu mai poată fi judecat de instanța de apel și, practic, procesul să poată fi blocat.

Așadar, singurul inculpat judecat în acest dosar care poate fi prezent la proces este fostul senator Alexandru Mazăre, fratele fostului primar la Constanței.


VIDEO PROTVPLUS.RO