Fostul director al ”Apelor Române”, condamnat la 3 ani de închisoare pentru mită


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Miercuri 20 Decembrie 2017 17:19
Categorie: Stiri Justitie

Fostul director al ”Apelor Române” a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Marian Mitrea a fost condamnat pentru că a pretins 3,5 milioane de lei de la o firma privată drept comision. Tot de luare de mită este acuzat și fostul director al Spitalului Județean Constanța, alături de care este cercetat și un fost partener de afaceri al lui Radu Mazăre. Ambele dosare au fost instrumentate de DNA.

Dănuț Căpățână, fostul manager de spital, și omul de afaceri Sorin Strutinsky sunt acuzați de procurorii DNA Constanța că au cerut comisioane de la firmele care obțineau contracte cu spitalul județean.

Căpățână este deja în închisoare, fiind condamnat într-un alt dosar de corupție, iar Strutinsky este judecat și într-un dosar de corupție alături de fostul primar al Constanei, Radu Mazăre.

De această dată, DNA îi acuză pe Căpățînă și Strutinsky că cereau comisioane firmelor care obțineau contracte cu Spitalul Județean Constanța.

Și tot miercuri, un alt șef al unei instituții din Constanța, de această dată Apele Române, a fost condamnat la trei ani de închisoare, pentru pentru luare de mită

Cel care a condus Direcția Apelor ”Dobrogea Litoral”, ar fi pretins peste 3,5 milioane de la o companie privată, reprezentând 8% din sumele pe care firma respectivă trebuia să o primească de la ”Apele Române”, prin încheierea a trei contracte în valoare de peste 90 milioane de lei.

VIDEO PROTVPLUS.RO