Avocatul Poporului a sesizat CCR în privința OUG 23, pentru că discriminează judecătorii


Ultimul update: Miercuri 26 Februarie 2020 14:44
Data publicarii: Miercuri 26 Februarie 2020 14:22
Categorie: Stiri Justitie
avp

Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituțională a României cu excepția de neconstituționalitate referitoare la prevederile OUG numărul 23 din 2020 pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu impact asupra sistemului achiziţiilor publice.

Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituțională a României cu excepția de neconstituționalitate referitoare la prevederile art. IV pct. 26 din ordonanță.

Avocatul Poporului a considerat că prin articolul mențonat se instituie o nouă abatere disciplinară, doar pentru judecătorii ce alcătuiesc completurile specializate în achiziţii publice, fiind astfel instituită astfel o discriminare în cadrul aceleiași categorii profesionale, prin raportare la ceilalți judecători.

„Avocatul Poporului consideră că nu există nicio justificare obiectivă rezonabilă pentru care o abatere disciplinară a judecătorilor să fie reglementată în cuprinsul altei legi decât cea privind statutul judecătorilor. Statutul judecătorilor și procurorilor rezultă din legislaţia specială, edictată în concretizarea normelor constituţionale care acordă magistraţilor o poziţie deosebită în ansamblul diverselor categorii profesionale, caracterizată prin garanţii conferite în vederea asigurării independenţei şi imparţialităţii acestora, necesară înfăptuirii justiţiei, ca activitate fundamentală într-un stat de drept”, se arată într-un comunicat transmis de Avocatul Poporului.

Comunicatul integral transmis de către Avocatul Poporului poate fi citit în finalul articolului.


Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO