Turismul de pe Valea Prahovei, salvat de preturile mai mici ca in 2009

20-08-2010 00:00

Preturi cu 15 % mai mici fata de anul trecut au salvat turismul de pe Valea Prahovei. Patronii de hoteluri si pensiuni s-au adaptat la puterea de cumparare a clientilor si bine au facut, pentru ca asa si-au salvat afacerile.

Desi, din punct de vedere financiar, a fost o vara grea pentru romani, asta nu s-a simtit si in conturile patronilor de hoteluri si pensiuni de la munte. In iulie si august, gradul de ocupare a statiunilor de pe Valea Prahovei a fost de 90 %.

A contribuit la asta caldura ucigatoare, care i-a impins pe oameni spre racoarea muntelui. In plus, preturile pastrate sub nivelul celor de anul trecut au facut ofertele sa fie foarte tentante. Si acum pe final de vara, hotelierii ofera reduceri de pana la 30% pentru grupurile de turisti.

Cu asa oferta, nu e de mirare ca un hotel poate fi ocupat in proportie de 70 % chiar si in timpul saptamanii.

Cu aproximativ 100 de lei, turistii pot inchiria o camera de doua locuri la pensiune. Hotelurile de trei stele au tarifele cuprinse intre 300 si 450 de lei pentru o camera dubla pe noapte. Aceste tarife afisate la receptie pot fi reduse chiar si la jumatate in cazul grupurilor organizate.
 

Tags: oferte, turism, turisti,


VIDEO PROTVPLUS.RO