Protestele grecilor, in beneficiul turismului din Spania!

Dată publicare: 30-08-2010 00:00
Dată actualizare: 11-07-2012 05:39


Cand unul protesteaza, al doilea castiga. In timp ce grecii si-au tinut singuri la distanta turistii cu greve nesfarsite, Spania renaste din cenusa recesiunii.

Statiunile din Peninsula Iberica sunt pline, iar restaurantele si camerele de hotel au mii de clienti. Asta si pentru ca patronii se multumesc sa castige mai putin decat deloc, prin comparatie cu cei eleni.

Decenii la rand insula Hydra din Grecia a fost favorita bogatasilor si celebritatilor. In aceasta vara, insa, nici macar oamenii cu bani n-au mai dat buzna, iar angajatii din domeniul hotelier sunt speriati de-a binelea.

La randul lor potentialii turisti au renuntat la vacanta dupa ce au vazut la televizor nenumarate stiri despre protestele violente si grevele transportatorilor greci.

Cu totul altfel stau lucrurile in statiunile din Spania, care freamata de viata. E drept ca si gazdele fac eforturi ca sa ii multumeasca pe musafiri.

Astfel, dupa doi ani catastrofali, patronii de hoteluri, magazine si restaurante din Costa Blanca si-au recapatat zambetul. Terasele, piscinele si stradutele gem de clienti, in special britanici fugiti de acasa in cautare de soare si de preturi mici.

Tags: turism, spania, grecia,


VIDEO PROTVPLUS.RO