Pleci din tara de sarbatori? Sfaturi importante de calatorie!


Ultimul update: Vineri 06 Iulie 2012 19:00
Data publicarii: Miercuri 23 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Turism

Nu plecati in vacanta fara sa stiti toate detaliile despre destinatia aleasa. Un concediu reusit nu tine doar de locul in care il petreceti, ci si de anumite reguli de calatorie sau masuri pe care trebuie sa le luati pentru a evita orice risc.

Ministerului Afacerilor Externe va recomanda sa va informati bine cu privire la tara in care plecati de sarbatori.

Incepem cu cateva sfaturi pentru cei care adora sporturile de iarna si vor neaparat partii. Daca alegeti o statiune din Austria sau Elvetia, cereti informatii despre vreme. Sunt posibile caderi de zapada care pot duce la inchiderea drumurilor.

Iar daca vestile meteo sunt bune si va hotarati sa plecati cu masina prin Austria, aflati ca este obligatoriu sa aveti cauciucuri de iarna, in perioada 1 noiembrie - 15 aprilie.

In Slovenia, riscul de avalansa este foarte mare, iar daca planuiti sa faceti drumetii in munti, ar trebui sa cereti sfatul salvamontistilor din zona.

Tot la capitolul "bine de stiut", dar pentru destinatia Slovacia: codul rutier din aceasta tara interzice folosirea sistemelor de detectare a radarelor.

In Bulgaria apar alte probleme: in ultimii ani, jafurile pe drumurile lor au devenit aproape zilnice. De aceea, evitati sa conduceti si sa stationati pe timp de noapte, deoarece puteti cadea victime infractorilor.

Ne indreptam si catre destinatiile mai calde. Daca ajungeti in Republica Dominicana, de pilda, evitati zonele impadurite, unde exista pericolul contaminarii cu malarie sau febra Dengue, provocata de intepaturile tantarilor.

In cazul in care ajungeti intr-o tara araba, respectati religia si obiceiurile locale. Daca sfidati traditia localnicilor, puteti ajunge dupa gratii.

Informatii complete in documentul atasat mai jos!

Tags: mae, sarbatori,

Aveti drum prin Bulgaria? Nu plecati neechipati, avertizeaza MAE
VIDEO PROTVPLUS.RO