Criza si frigul inchid hotelurile de pe litoral. Patronii risca amenzi

Dată publicare: 02-09-2010 00:00
Dată actualizare: 10-10-2012 16:57


Totul din cauza unei hotarari de Guvern care le interzice proprietarilor sa puna lacatul pe usa pana in 30 septembrie. "O decizie absurda", cred hotelierii, care accepta mai degraba sa plateasca amenzi decat sa se indrepte in goana spre faliment.

Vremea s-a stricat mult mai repede si i-a alungat pe romani in ciuda tarifelor scazute. Asa ca hotelierii, care nu s-au inscris in programele "O saptamana la Mare" si "Litoralul pentru Toti", au decis sa inchida. Risca insa amenzi cuprinse intre 15.000 si 50.000 de lei noi si chiar isi pot pierde certificatului de clasificare.

Ultima numaratoare oficiala arata ca pe litoral sunt in jur de 60.000 de turisti. Jumatate fata de weekend-ul trecut. La Costinesti daca mai vezi 5.000 de oameni.

Pierderile mari sunt in sudul litoralului.

A fost cel mai slab sezon din ultimii 20 de ani, sunt multi de parere. Oficialii cred insa ca ar trebui sa speram pana in ultima clipa.

S-a impamantenit turismul de weekend, iar oamenii au optat pentru cazare cu mic dejun, mesele principale preferand sa le incropeasca de la supermarket. Asa ca vanzarile au fost slabe si la cantina sau pe terase.

In aceasta perioada merg cat de cat programele "O saptamana la mare" si "Litoralul pentru Toti". Cei care se inscriu platesc pentru 6 nopti intre 159 si 499 de lei.

Tags: travel, litoral, munte,


VIDEO PROTVPLUS.RO