Credeati ca romanii au ramas in urma? Avem manastire cu... Spa

Ultima actualizare: 05-06-2012 16:21

"Dumnezeu sa va dea sanatate" este motto-ul unui centru Spa creat la manastirea din Techirghiol. Maicutele si preotii de aici se ocupa personal de sanatatea celor care le trec pragul.

 

Preotii au ridicat un hotel de 2 stele si o baza de tratament, ocupate tot timpul anului la capacitate maxima.

Cu prosopul la spinare, mii de turisti trec anual printre icoanele manastirii Techirghiol in drum catre terapie. La doi metri de biserica, tratamente balneare complete le sunt oferite la jumatate de pret. Costa 380 de lei, cu 18 zile de cazare, mancare si tratament.

Domnul Eugen este din Vaslui si vine de cinci ani la manastire, dupa ce a trecut pe la mai multe centre balneare din tara. Nu se poate lipsi de namolul curativ, iar dupa un sejur de 18 zile, pleaca acasa ca nou.

O afacere destul de profitabila pentru preoti si maicute, care administreaza biserica din banii care ies de pe urma turistilor. Si, cum cele 130 de locuri existente acum nu sunt niciodata suficiente, planuiesc sa construiasca un nou hotel, mai mare si mai frumos.

La manastirea Techirghiorl o baie de namol costa 10 lei, una de plante 15 lei, iar una galvanica 12 lei. Turistii pot opta si pentru sedinte de electrostimulare, kinetoterapie sau masaj, cu preturi intre 8 si 25 de lei. O zi de cazare cu 3 mese si 4 terapii costa in jur de 20 de euro.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO