Craciun sau Revelion cu preturi intre 8 si 37 de euro pe noapte! Afla unde!

Ultima actualizare: 07-04-2012 23:04

Rezervarile de pana acum arata ca mai mult de 30% dintre romani vor ocoli agentiile de turism si vor renunta la serviciile de la receptie pentru o casa noua, in care se pot caza mai multi de Craciun sau Revelion.

Vilele ramase nevandute fac concurenta serioasa anul acesta hotelurilor si pensiunilor. Oamenii isi asuma din start ca trebuie sa isi gateasca singuri, dar cred merita efortul pentru ca tarifele sunt la jumatate de pret.

Intr-un cartier de 50 de vile de langa Brasov bate vantul. Doar 12 case si-au gasit proprietari. Celelalte 38 sunt mobilate si au intrat in regim hotelier. Astfel, o locuinta cu 4 camere se inchiaza cu 150 de euro pe noapte. Asta inseamna un profit de 57.000 de euro doar in perioada sarbatorilor.

Afacerea devine rentabila si pentru cei care se lipsesc de
roomservice-ul de la hotel sau de masa pusa de-a gata in pensiunile taranesti. Un cuplu va da pe cazare 37 de euro.

Mult mai ieftin este insa la Constanta. Doar 8 euro pe noapte.

Asadar, daca apelati la imobiliari iesiti mult mai bine ca la gazda sau la hotel. Insa nu uitati ca trebuie sa va gospodariti singuri. Adica puneti alti bani pentru mancare, chiar daca va gatiti singuri sau va faceti rezervare la restaurant.

Patronatele din turism recunosc ca acesta nu-i cel mai bun an al lor. Asa se face ca in momentul de fata gradul de ocupare al hotelurilor din Romania pentru Craciun si Revelion este in medie de 70%. Pe vremuri, in decembrie numai daca aveai noroc mai prindeai o camera buna.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO