Cel mai nou sport extrem? Vacanta pe litoralul romanesc

20-08-2010 00:00

Exista camere de hotel in care mobila sta sa cada, gandacii sunt la ei acasa si mirosul de mucegai te sufoca. Experiente unice, gen "frigiderul cu lacat", pot trai si cei care se cazeaza la particulari.

Nu este de mirare ca la OPC vin reclamatiile in valuri, iar inspectorii au impartit amenzi de sute de mii de lei.

Cei care au mai mare incredere in particulari decat in hotelieri au motive sa isi reconsidere pozitia. Ofertele sunt uneori departe de realitate. De la simplul fapt ca nu stii daca platesti cazarea pentru o persoana sau pe camera, pana la a afla cu stupoare ca exista frigidere la comun, dar care au lacat pe ele.

Lasand la o parte experientele la particulari, nici la hoteluri situatia nu este prea roz intotdeauna. La Eforie Sud, de exemplu, exista camere de hotel in care va veti gandi de doua ori daca puneti capul sau nu pe perna in paturile scorojite, patate si acoperite cu cearsafuri rupte. Unde mai puneti ca aveti si ... "bonus" niste usi care stau sa cada!

Nu va surade o astfel de cazare? Puteti incerca in alta parte. In aceeasi statiune, la un hotel de doua stele, intr-o camera cu trei paturi puteti avea surpriza unei mobile vechi de 30 de ani, mirosind puternic a mucegai si a unor asternuturi cu "aerisire". Toate acestea, pentru 105 lei pe noapte.

Cat despre piscina hotelului  dezamagirea e cu siguranta uriasa atunci cand clientii vad ca este de fapt in paragina. Motivul? Nu sunt bani pentru renovari!

Si pentru cei care insista totusi sa petreaca macar cateva zile la hotel, e bine sa stie ca trebuie sa aiba si simt practic. Dusul de la baie s-ar putea sa aiba nevoie de cateva reparatii.

Dupa asemenea clipe de "neuitat" pe litoralul romanesc nu ne mai miram ca multi turisti pleaca de la mare cu un gust amar.

Tags: turism, litoral,


VIDEO PROTVPLUS.RO