Școli model în România. Elevii au condițiile adecvate pentru cursurile fizice și online

Ultima actualizare: 14-09-2020 20:13

Câteva școli unde predarea online şi regulile de siguranţă sanitară pentru elevi, în contextul pandemiei, pot fi sursa de inspiraţie pentru directorii tuturor unităţilor de învăţământ din ţară.

Sunt şcoli care, ajutate de sponsori, ori de autorităţi, au reuşit să se doteze cu calculatoare şi sisteme de videoconferinţă moderne, şi folosesc aplicaţii de predare care permit interacţiunea cu elevii de acasă.

La Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr doar jumătate dintre elevi au fost luni în clase. Ceilalţi au început anul şcolar online. Deşi unii acasă şi ceilalţi la şcolă, elevii au fost totuşi împreună.

La prima oră de dirigenţie s-au întâlnit prin intermediul aplicaţiei Google Classroom şi au aflat orarul.

Aplicaţia Google Classroom este gratuită şi poate fi folosită de orice de unitate de învăţământ. Prin intermediul ei, interacţiunea elev - profesor se face fel ca atunci când cei doi ar fi faţă în faţă. Cadrele didactice pot pune întrebări, iar elevii pot răspunde de acasă.

Şcoala a investit şi în siguranţa elevilor care vin fizic la ore. Instalaţiile clasice din grupurile sanitare au fost înlocuite cu unele activate de senzori.

Deşi puţine, astfel de şcoli există şi în mediul rural. În Măgura - Buzău, în clase s-au montat table inteligente şi proiectoare, iar până sosesc tabletele promise de Guvern, şcoală a reuşit să că cumpere câteva zeci cu ajutorul unor sponsori.

Pentru elevii care vin fizic la ore să nu aglomereze grupurile sanitare, reţeaua de apă din şcoală a fost extinsă în fiecare clasă. De asemenea, a fost amenajat un spaţiu unde se pot ţine cursuri în aer liber. Pe un hol, a fost montată o imprimantă unde toţi profesorii şi elevii îşi pot tipări cursurile.

În toată ţara, predarea online se foloseşte în peste cinci mii de unităţi de învăţământ. Aproape o sută de mii de copii vor participa la cursuri prin intermediul internetului.
Catedrala Sf. Iosif din Bucureşti a găzduit, conform tradiţiei, deschiderea anului şcolar la Colegiu Romano-Catolic.

A fost primul an când în biserică nu au fost chemaţi cei peste 1.300 de elevi şi profesori şi au asistat doar reprezentanţi au cursanţilor din anii mai mari. Restul elevilor, de la clasa pregătitoare până la clasa a opta, au urmărit ceremonia online.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO