Schimbări majore pentru elevi: vacanță mai scurtă și testări peste testări

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Marti 19 Februarie 2019 20:32
Data publicarii: Marti 19 Februarie 2019 19:21
Categorie: Educatie

Se schimbă din nou structura anului şcolar. În toamnă, cursurile vor începe mai devreme, adică pe 9 septembrie, iar primul semestru se va încheia în luna decembrie.

 În plus, dispare vacanța inter-semestrială. Decizia Ministerului Educaţiei i-a revoltat pe cei care au afaceri în turism. Aceştia spun că vor pierde o sumedenie de clienţi.

Pe de altă parte, elevii de clasa a 7-a vor da anul acesta o simulare a evaluării naţionale şi este posibil ca şi cei care sunt la liceu să fie testaţi în fiecare an.

Anul şcolar va începe pe 9 septembrie şi se va încheia pe 20 decembrie, atunci când începe vacanţa de iarnă, care devine şi inter-semestrială. Doar elevii din învăţământul preşcolar şi cei din clasele primare au o săptămână de vacanţă, la finalul lui octombrie.

Semestrul al doilea va fi mai lung cu cinci săptămâni şi va începe pe 13 ianuarie. Cursurile se încheie pe 12 iunie, iar copiii vor avea o singură vacanţa de primăvară, care cuprinde şi Paştele.

Renunţarea la săptămâna de vacanţă din februarie, care până acum separa cele două semestre, îi revoltă pe hotelieri.

Administrator pensiune: ”Renunţându-se la vacanța din februarie, toată lumea se va axa pe vacanţa din decembrie, când va fi o aglomerație de nedescris. În decembrie există riscul să nu avem zăpadă, pentru că sezoanele s-au decalat.

În plus, Asociaţia  Instructorilor de Schi din Predeal propune ministerului să adopte modelul şcolilor din ţările occidentale care, pe lângă vacanţele clasice, au o săptămână destinată exclusiv sporturilor de iarnă.

Președintele Asociației Școlilor de Schi: ”Există subvenţii în toate ţările europene pentru această săptămână, şcolile sunt obligate să meargă la schi, li se dă programa de la început şi li se spune că va fi o tabără de schi sau snowboard la școala lor.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, spune însă că noua structură, cu vacanțe mai rare, îi va ţine pe copii mai concentraţi, iar examenele finale pot fi organizate mai devreme. 

Ecaterina Andronescu: ''Vara, gândiţi-vă că şcolile nu prea au aer condiţionat şi este destul de neplăcut să dai examen de BAC în temperaturi care nu sunt uşor de suportat.

Argumentele care au ajuns şi la mine au fost de la companii de schi, care vor copiii să fie iarna la schi. Argumentele de la companii de turism care vor copiii să fie vara la mare. Nu putem să ne uităm la interesele lor, avem întâi interesele şcolii.''

Tot ministrul Educaţiei a precizat că de anul acesta elevii de clasa a 7-a vor avea o simulare a Evaluării Naţionale.

Reprezentant federație părinți: ''Am considerat că ar trebui ca şi cei din clasa a șaptea să ştie ce îi aşteaptă, să se familiarizeze un pic cu modelul de examen, mai ales că anul acesta se va modifica şi un pic structura prin introducerea acelor itemi obiectivi pentru cele două examene, atât evaluarea naţională, cât şi BAC.

Şi tot nu e de ajuns pentru ca elevii să obţină rezultate mai bune la Bacalaureat, spune Ecaterina Andronescu.

Ecaterina Andronescu: ”Facem simulare la a șaptea, avem evaluare la a opta. Ne-ar mai trebui ceva, că de la clasa a noua la a 12-a nu avem nimic. Poate facem simulare în fiecare an. Trebuie să vedem ce să facem să scăpăm de aceste rezultate slabe.

Elev: ”Multiplicarea numărului de simulări nu face nimic altceva decât să îngreuneze şi să adauge şi mai mult chin asupra elevului. Programa este deja foarte încărcată, nu face altceva decât să arate că profesorii şi ministerul nu au o situaţie reală asupra pregătirii elevilor. Avem deja lucrări semestriale care verifică situaţia elevilor, nu ar fi nevoie de verificări în plus.

Tot ministrul Educaţiei a precizat că în bugetul de anul acesta a fost inclus şi un ghiozdan cu rechizite şi un voucher de echipamente sportive pentru toţi elevii. Nu s-au stabilit însă şi sumele acordate.

Telenovela alocațiilor mărite. PSD s-a chinuit să anuleze măsura, apoi s-a lăudat cu ea
Telenovela alocațiilor mărite. PSD s-a chinuit să anuleze măsura, apoi s-a lăudat cu ea
VIDEO PROTVPLUS.RO
simulare evaluare, note, elevi, reactii
Predicții sumbre. Nici jumătate dintre elevii care vor da evaluarea în iunie nu ar trece
Un călugăr din Kenya a fost desemnat cel mai bun profesor din lume. Ce făcea pentru elevi
Rezultate simulare Evaluare Națională 2019. Câți elevi au obținut media 10
Andronescu: Rezultatele la simularea de la a opta, teribil de nemulţumitoare
Surprize la rezultatele parțiale de la simularea evaluării naţionale. Notele elevilor
Testele grilă au produs confuzie la Simulare BAC 2019. "Şi o maimuţă scoate 25%"
Meditaţii gratuite pentru Bac, la aproape toate universităţile din ţară
Meditaţii gratuite pentru Bac, la universităţi. Elev: "Decât să stau acasă şi să dorm"
SIMULARE BACALAUREAT 2019. Subiecte și barem de corectare la Limba Română
Metoda unor profesori și învățători din Capitală pentru a-i ține pe elevi atenți la ore
Cum a ajuns virală o pagină din suplimentul Gazetei Matematice
Profesori care folosesc metode moderne de predare, premiați de mediul privat
Reacţia ministrului, după ce la simularea de Evaluare Naţională un subiect a fost greşit