Cum văd copiii Guvernul viitorului: „Să schimb condiţiile din tramvaie, autobuze”


Ultimul update: Vineri 07 Iunie 2019 10:09
Data publicarii: Vineri 07 Iunie 2019 08:57
Categorie: Stiri Educatie

Țara ar putea arăta mai bine dacă ar fi condusă de adulți responsabili, iar elevii ar trebui să fie pregătiți pentru meseriile viitorului. Ideile apar în primul documentar 3D românesc intitulat „Guvernul Copiilor".

Realizatorii filmului au întrebat 100 de copii cum cred că ar arăta țara noastră dacă ei ar conduce ministerele și ar forma un Guvern al viitorului. Iar răspunsurile constituie „cel mai ambițios proces de imaginație civică din Europa de Est", spun cinefilii.

100 de copii din România, cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, au povestit în fața camerei cum văd ei țara în care trăim. Ideea i-a aparținut regizoarei Ioana Mischie, bursieră la School of Cinematic Arts din Los Angeles, California.

Ioana Mischie, regizor: „Cred că este foarte important ca dincolo de a le arhiva viziunile, să luăm şi nişte paşi pragmatici pentru a le integra în societate. Copiii nu au drept de vot în societate şi cred că lucrurile ar decurge puţin mai bine dacă i-am asculta.”

Copil: „Aş vrea să fiu Ministrul Transporturilor şi să schimb condiţiile din tramvaie, condiţiile din autobuze.”

Copil: „Mi-ar plăcea să fiu conducătorul creativităţii pentru că mi-ar plăcea ca toţi oamenii să gândească altfel.”

Copil: „Programa şcolilor este mult prea încărcată acum. Aş adapt-o la ceea ce se cere pe piaţă.”

În realizarea documentarului au fost folosite și inovații VR și WEB. Filmul este primul lung-metraj stereoscopic românesc, filmat în premieră cu tehnologia Alpha 3D Rig.

Ioana Mischie, regizor: „Începând din toamnă vrem să facem o caravană în şcoli şi să iniţiam dezbateri în mediul educaţional, dar şi între copiii din Guvernul Copiilor şi decidenţii din România. Ar fi minunat să existe un dialog între ei.”

Copil: „Ar fi bine să fie ca la grădiniţă pentru că acolo nu ai teme, nu ai chestii, nu ai matematică.”

„Guvernul Copiilor" este o producție indepedentă, realizată cu sprijinul Uniunii Naţionale de Arta Teatrală şi Cinematografica Bucureşti și rulează deja în cinematografele din toată țara.

Copil: „Presupun că dacă eşti bun şi ai imaginaţie, poţi schimba lumea.”

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO