„Clasa cățeilor”, programul special CIA pentru instruirea patrupedelor. Cum sunt testați


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Luni 20 Noiembrie 2017 14:43
Categorie: Stiri Diverse
Câine CIA

Mai mulți câini au fost supuși unui antrament special de către cei de la CIA, în vederea formării viitorilor câini de elită.

Cățeii au fost antrenați împreună cu partenerii lor timp de mai multe săptămâni. În urma pregătirii, aceștia au învățat să detecteze peste 20,000 de amestecuri diferite de explozibil, notează CIA.

Datorită mirosului lor fin, patrupedele sunt capabile să detecteze explozibilul, chiar dacă acesta este amestecat cu alte substanțe chimice.

Persoana care se ocupă de antrenamentele patrupedelor a explicat cum este posibil ca animalele să dezvolte această abilitate. "Este asemeni momentului când intri în casă, iar de la intrare te întâmpină un miros a tocană de vită. Oamenii vor deosebi câteva mirosuri, dar în general, vor mirosi tocana ca un întreg. În cazul câinilor, aceștia vor mirosi tocana reușind să identifice fiecare ingredient în parte: morcovii, sarea, carnea de vită, ceapa, ardeiul și orice alt ingredient”, a mărturisit dresorul Dennis.

„Clasa cățeilor” de la CIA, după cum a fost numită, are un nou membru pe Harry, care a fost ocupat să învețe să recunoască toate mirosurile de explozibil. Oficialii CIA susțin că patrupedul și-a dezvolat rapid abilitățile, fiind la un pas să prindă câteva femei, care simulau că dețin explozibil.

Nicole, Heide, Suni, Indigo și Freya au fost, de asemenea, învățați să depisteze simultan diferite obiecte, care în lumea reală ar putea reprezenta o problemă de securitate: bagaje, cutii sau valize.

În curând, puii vor continua antrenamentele pe obiecte mai mari cum ar fi mașinile, camioanele și utilajele grele.

Înainte de absolvire, vor fi capabili să detecteze explozibilii din spații foarte vaste, precum clădiri.

 

 

Sursa: CIA

VIDEO PROTVPLUS.RO