Vremea frumoasă i-a scos din casă pe români. Pe litoral, cherhanalele și restaurantele pescărești au fost la mare căutare
Pe litoral, cherhanalele și restaurantele pescărești au fost foarte căutate. Oaspeții au comandat preparate din pește de Marea Neagră, dar și specialități mediteraneene.
Pentru că vremea a fost frumoasă, după masă, mulți s-au plimbat pe faleză.
Primele comenzi au fost, ca întotdeauna, pentru cel mai gustos pește: fript pe plită, cu sare și legume. Pe platoul unei doamne de la un restaurant din Eforie sunt numai bunătăți. Și aperitivele au fost pe măsură.
Cristina Dan, administratorul unui restaurant: „În această zi, oamenii vor un aperitiv bun, o icră bună, iar apoi pește pe plită, în special peștele de Marea Neagră. Specialitatea noastră este saramura sau peștele pe plită”.
Au avut succes și midiile.
Bucătar: „Aici avem midii în sos de vin și aici avem tagliatele cu fructe de mare. Avem mai multe rețete, dar cea mai bună este cea în sos de vin, usturoi, lămâie, cimbru, pătrunjel”.
Reporter: Ce ați comandat?
Bărbat: „Trei feluri de pește, un platou, este foarte bun”.
Reporter: V-ați saturat?
Bărbat: „Eh, mai așa”.
Tânăr: „Un platou cu zărgan, stavrid și chefal. Este foarte frumos, liniște, aer curat”.
După mesele încărcate, o plimbare a completat de minune programul zilei de sărbătoare.
Femeie la plajă: „Am ieșit un pic la plimbare cu copiii, pentru că este foarte frumos afară”.
Reporter: De cât timp așteptați o astfel de zi?
Femeie la plajă: „O așteptam de mult, cam de mult”.
Turist: „Este foarte plăcut, este liniște, nu este aglomerația din vară. E o zi plăcută, e soare, e frumos. Am venit din București. I-am promis copilului că venim la delfini, la Delfinariu, și era cam singurul weekend când mai puteam face asta”.
Pe litoral, temperaturile au ajuns și la 20 de grade Celsius la amiază.