VIDEO viral. Un tigru se luptă cu un urs, într-un parc natural din India

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
urs, tigru,
Facebook.com

O înregistrare video realizată în parcul național indian Tadoba a devenit virală pe internet, din cauza scenelor surprinse între un tigru și un urs.

Cele două animale au fost filmate într-o luptă pe viață și pe moarte.

Potrivit NDTV, ursul face parte din specia ”Melursus ursinus”, care în România este cunoscut sub denumirea de ”ursul buzat”.

Înregistrarea începe cu atacul tigrului asupra ursului, care este mai mic decât el, dar care nu se dă bătut sub nicio formă.

Akshay Kumar, biolog șef la Bamboo Forest Safari Lodge, a declarat la NDTV că tigrul se numește Matkasur, are 7 ani și este un animal dominant al parcului, care și-a marcat balta de apă ca fiind teritoriul său.

Ursul buzat, o femelă, era împreună cu puiul său încercând să bea apă, însă acolo se afla tigrul, care se răcorea și i-a atacat.

Biologul spune că această specie de urs nu este una ofensivă, însă instinctul matern al ursoaicei a făcut-o să riposteze în fața tigrului.

Atât ursul, cât și tigrul au suferit răni în această luptă, însă ceea ce a salvat-o pe ursoaică a fost blana sa lungă, care făcea ca gherele tigrului să alunece.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO