Un pilot militar al SUA a filmat un OZN în timpul unei misiuni. Se comporta „haotic”. VIDEO

Dată publicare: 22-12-2019 16:47
Dată actualizare: 23-12-2019 14:28
Sursa: gizmodo.com


ozn

În anul 2004, Chad Underwood, pilot în cadrul Marinei Statelor Unite, efectua un exercițiu de zbor în apropiere de coasta Californiei, moment în care a observat și a filmat un obiect zburător neidentificat cu o camera cu infraroșu.

Filmarea obiectului lung de aproximativ 13 metri, care zbura cu o viteză de peste 220 de kilometri pe oră și care a fost denumit ulterior „Tic Tac”, a fost făcută publică în anul 2017, în cadrul unui articol New York Times despre programul de cercetare a OZN-urilor desfășurat de Pentagon, relatează site-ul gizmodo.com.

Miercuri, publicația New York Times a publicat primul interviu cu Underwood, care a observat obiectul zburător după ce comandantul său, Dace Fravor, i-a spus că a văzut ceva în timpul unui zbor anterior.

De asemenea, obiectul fusese detectat și de radarul navei Princeton USS.

„Deci mergem spre zona în care trebuia să efectuăm exercițiul. Nu ne uităm neapărat după ceva, dar Princeton avea un obiect specific pe care voia să îl vânăm. Din senin, aud un sunet de la radar”, a declarat Underwood.

Pilotul a menționat că nu a văzut „Tic Tac-ul” cu ochii lui, deoarece era concentrat să surprindă momentul pe cameră.

„Eram mai concentrat pe urmărirea lui, să fiu sigur să filmarea era pornită, ca să pot aduce ceva înapoi la navă, să analizeze băieții de la Informații”, a adăugat Underwood.

În momentul în care a surprins în filmare presupusul OZN, a fost șocat.

„Ceea ce m-a surprins cel mai tare era cât de haotic se comporta. Prin haotic mă refer la schimbările de altitudine, de viteză și de aspect, era complet diferit de orice văzusem până atunci în timpul misiunilor de detectare a unor ținte aeriene”, a spus pilotul.

„Se comporta într-un mod care nu era normal din punct de vedere fizic. Aeronavele, fie că sunt pilotate de om sau nu, se supun legilor fizicii. Trebuie să aibă o sursă de ridicare, de propulsie. Tic Tac-ul nu făcea asta. Se mișca parcă mii de kilometri în câteva secunde, ceea ce nu e posibil”, a declarat Underwood.

Modul în care se mișca obiectul zburător nu a fost singurul lucru care l-a surprins pe pilot. A observat că obiectul nu părea să aibă vreun mecanism de propulsie sau evacuare.

Când s-a întors la bază, un coleg a râs de el și l-a întrebat dacă a văzut ceva ciudat pe cer.

„Știi ce, pentru că știu că vrei să faci mișto de mine, am filmat tot”, i-a răspuns Underwood.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: gizmodo.com

Tags: ozn, pilot, sua,


VIDEO PROTVPLUS.RO