Un oraș misterios, vechi de peste 2000 de ani, a fost descoperit cu o dronă

Dată publicare: 26-09-2017 16:42
Dată actualizare: 01-10-2017 18:28


Qalatga Darband

Un oraș misterios despre care se bănuiește că ar fi fost construit în timpul lui Alexandru cel Mare a fost descoperit de arheologii britanici.

Conform New York Post, orașul Qalatga Darband, aflat în nordul Irakului, a fost pierdut timp de mai bine de 2000 de ani, până când cercetătorii au dat din întâmplare peste el, cu ajutorul unei drone.

Arheologii de la British Museum au fost primii care au intrat în alertă despre potențialul acestei zone, după ce au studiat fotografii declasificate realizate de sateliți spion al armatei SUA - imagini care au fost capturate în scop militar în anii 60.

Apoi, echipa de oameni de știință a confirmat locația orașului îngropat prin intermediul unei drone care era dotată cu o cameră performantă.

John MacGinnis, arheolog-șef la Programul de Management al Proprietăților Irakului, a declarat că acest oraș a existat în primul și al doilea secol Înainte de Cristos.

Qalatga Darband a fost construit pe ruta probabilă a celebrului conducător grec Alexandru cel Mare în drumul spre Macedonia, în 331 I.C., înainte să îl învingă pe Darius III al Persiei, la Guagamela.

Sursa: New York Post


VIDEO PROTVPLUS.RO