Un copil cu autism a supraviețuit două zile singur în sălbăticia australiană. Cum a fost găsit

Dată publicare: 12-06-2020 07:58
Dată actualizare: 12-06-2020 09:07


Un băiat de 14 ani cu autism a reuşit să supravieţuiască de unul singur timp de două zile în sălbăticia australiană.

S-a pierdut luni de părinţi şi a fost găsit de salvatori abia miercuri. Era desculţ, zgâriat şi cu vânătăi, dar în stare stabilă, deşi a petrecut două nopţi în frig, la temperaturi foarte scăzute.

William, un adolescent de 14 ani cu autism, s-a pierdut luni, în timp ce era la plimbare alături de familia lui, într-o regiune sălbatică aflată la nord de Melbourne.

Timp de două zile, puştiul a fost căutat în pustietate, într-o zonă unde temperaturile ajung la limita îngheţului în această perioadă a anului. Din fericire, a fost descoperit în viaţă după două zile, de un salvator voluntar.

Ben Gibbs: „Umblam prin tufişuri foarte dese şi eram nevoit să-mi fac loc cu greu prin ele, când l-am observat la aproximativ 15 metri de mine. Pur şi simplu stătea acolo, ca un înger, stătea şi se uita la mine."

Pentru că băiatul nu poate să vorbească, zecile de căutători au fost instruiţi să lase bucăţi de brânză feta pe cărare şi să cânte o melodie din desene animate ca să-l convingă să se apropie.

Până la urmă, adolescentul a fost găsit aproape de vârful unui munte şi dus urgent la un spital din Melbourne, pentru investigaţii. Medicii spun că avea mai multe tăieturi şi vânătăi şi bănuiau că are şi un picior rupt.

Penny Callaghan, mama: „Probabil va mai sta în spital o vreme, pentru că bănuim că are o insectă înţepenită în ureche şi medicul ORL va încerca să o scoată în cursul zilei de astăzi. Şi trebuie să ştiţi că va fi destul de greu, pentru că (băiatul, n.r.) nu va fi ascultător. Nu înţelege ce se întâmplă, de ce oamenii vor să-l verifice, să-l înţepe şi să-l testeze.”

Mama băiatului spune însă că este uşurată de rezultatul căutărilor.

Penny Callaghan, mama copilului: „Vă mulţumesc tuturor, vă sunt atât de recunoscătoare! Sunteţi minunaţi!"

Reprezentanţii poliţiei din statul australian Victoria, care au participat masiv la căutări, inclusiv cu elicoptere, spun că salvarea băiatului le-a dat un impuls moral major, după o lungă perioadă dificilă.

Christine Lalor: „Toată lumea e impulsionată. Au fost trei luni foarte dificile, am trecut de la incendiile de vegetaţie la virusul COVID-19 şi cred că o poveste cu final fericit e un bun sprijin moral."


VIDEO PROTVPLUS.RO