Un șofer din Gorj a rămas cu un glonț în mașină, tras de polițiști. De ce nu îl poate scoate


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Vineri 17 Noiembrie 2017 08:03
Categorie: Stiri Diverse

Situaţie inedită pentru un tânăr din Gorj. A rămas cu un glonţ în bancheta maşinii după ce poliţiştii au tras asupra autoturismului în timpul unei urmăriri.

Spune că nicio autoritate nu a făcut mai târziu vreo anchetă, iar dovada de circulaţie pe care a primit-o este scrisă greşit.

Pe 4 iulie, un tânăr şofer se întorcea spre casă împreună cu un prieten care dormea chiar pe bancheta din spate a maşinii. A fost oprit de un echipaj de poliţie, însă până la întocmirea actelor- spune el- a decis să plece. În acel moment, poliţiştii au început urmărirea şi pentru a-l face pe şofer să oprească au tras cu arma. Prietenul de pe bancheta din spate a avut însă noroc şi a scăpat cu viaţa după ce glonţul s-a oprit în scaun.

Povestea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj este un pic diferită.

Andrei Lazăr, purtător de cuvânt IPJ Gorj: "Întrucât acesta emana halenă alcoolică, poliţistul i-a cerut testarea cu etilotestul din dotare, moment în care conducătorul auto a pornit autoturismul şi a demarat în trombă. S-a procedat la urmărirea autoturismului.”

Poliţiştii admit faptul că au folosit arma.

Andrei Lazăr, purtător de cuvânt IPJ Gorj: "Datorită faptului că acesta nu a oprit la semnalele acustice şi luminoase, poliţiştii au folosit şi armamentul din dotare, fără a reuşi oprirea acestuia."

Totuşi nimeni nu i-a cerut glonţul înapoi iar acum, şoferul se plânge că nu îşi poate repara maşina.

"Pe dovada scrie GJ 68 SAF, iar de fapt numărul maşinii pentru care trebuia eliberată dovadă e GJ 68 AYS."

Ionel Safta, şofer: "Nu pot să repar maşina pentru că am dovada falsă, cum ar veni - au greşit numărul - da, mi-au dat alt număr pe dovadă."

În urma unei anchete s-a stabilit ca poliţistul care a tras cu pistolul din dotare a procedat corect.

Însă şoferul maşinii este cercetat penal pentru că nu a oprit la semnalele agenţilor şi nu s-a supus verificărilor cu etilotestul pentru a i se stabili alcoolemia.

 

Tags: glont, masina, politiei,

Accident grav provocat de un tânăr de 18 ani. Un taximetrist a ajuns la spital
Ilegal şi agresiv. Un poliţist din Capitală, surprins în timp ce agresa verbal un şofer
VIDEO PROTVPLUS.RO