Un bătrân bolnav de inimă a învins un tigru care-i mânca vacile. De ce riscă închisoarea

25-03-2019 10:15

tigru Amur

Un pensionar din Rusia a ucis un tigru uriaş dintr-o specie extrem de rară care îi intrase în gospodărie.

Vitali Saidov din satul Zolotoi, în regiunea Habarovsk din Extremul Orient al Rusiei, a devenit celebru după ce a învins un tigru de Amur care îi sfâşia vitele. Potrivit Siberian Times, bătrânul, care este bolnav de inimă şi are un stimulator cardiac, era în baie când a auzit zgomot din grajd. S-a îmbrăcat şi a mers să vadă ce se întâmplă, când a dat peste tigru, care îi sfâşia una dintre vaci.

Saidov a pus mâna pe furcă şi a încercat să alunge uriaşa felină – cea mai mare specie de tigru din lume - dar animalul l-a atacat. Omul l-a ţinut la distanţă cu furca, apoi a trântit uşa grajdului şi a fugit în casă. I-a strigat soţiei să se ferească şi a pus mâna pe armă.

Bătrânul a tras întâi în aer, ca să sperie fiara, dar fără succes. Al doilea foc l-a nimerit pe tigru direct în cap, ucigându-l pe loc. Dat fiind că această specie este pe cale de dispariţie – mai există doar 550 de exemplare – rusul riscă închisoare până la doi ani, pentru uciderea unui animal protejat.

Totuşi, departamentul local de protecţie a animalelor a decis să nu îl pună sub acuzare, deoarece omul era în legitimă apărare şi a făcut tot ce a putut pentru a nu ucide animalul. În plus, se pare că era vorba despre un tigru bătrân, care nu mai putea vâna, şi de accea încerca să-şi procure mâncarea atacând gospodăriile sătenilor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Siberian Times

Tags: tigru, rusia, atac, impuscat,


VIDEO PROTVPLUS.RO